Štajersko pretresa nenavaden primer goljufa, ki je pod pretvezo, da najema avtomobile, ogoljufal vsaj devet podjetnikov, ki dajejo vozila v najem.

52-letnik z območja Celja je pri slovenskih podjetnikih najemal osebne avtomobile in kombinirana vozila, za katerimi pa se je izgubila vsaka sled. Vse do tega tedna. Spregovorila je ena izmed njegovih žrtev, ki ji je avtomobil odtujil ta ponedeljek. Za njim se je odpravila celo čez mejo.

Nikoli si ne bi mislila, da bo naše vozilo izginilo s tem moškim. Bil je urejen in prijazen, se srečanja ta ponedeljek zjutraj spominja podjetnica Patricija Rola iz Zgornje Polskave.

»Dal mi je svoje dokumente, potni list in tudi vozniško dovoljenje, vse sem skopirala, mu naredila račun za dva dni, potem sem mu dala avto, pokazala, kje ima vso potrebno dokumentacijo, opremo, mu dala ključe in gospod se je odpeljal,« se dogajanja v ponedeljek spominja štajerska podjetnica.

Takrat je osebni avtomobil znamke golf letnik 2005 videla zadnjič. Sumničava je postala šele v sredo, ko bi 52-letnik vozilo moral vrniti. GPS-signal iz avtomobila je sporočal, da je vozilo v Trbižu v Italiji. Nekaj minut zatem je avtomobil signal izgubil.

Eden izmed avtomobilov, ki jih daje Patricija Rola v najem - od ponedeljka se je zatem vozilom izgubila vsaka sled.

»Gospoda sem poklicala, da je čas, da se vrne in on mi je rekel, da nima avtomobila, da ga je dal svojemu prijatelju in ni vedel, da se je ta odpeljal v Italijo. Rekla sem mu, da vidim, da avto stoji pred enim od avtoodpadov in sem mu tudi rekla, da upam, da se ne bo z mojim avtom kaj zgodilo, glede na to, kje stoji. In on mi je sam predlagal, potem pa pokličite policijo,« pripoveduje Rola.

Še isti dan na družbenih omrežjih je ugotovila, da ni edina. Z več žrtvami so se povežali in storilca prepoznali. V petek zjutraj so izvedeli, da je v rokah policije.

Možje v modrem - primer vodijo policisti Policijske uprave Ljubljana - podrobnosti predkazenskega postopka ne razkrivajo, a izvemo, da moškega sumijo storitve devetih goljufij. V četrtek, 30 maja 2019, so mu na območju Celja odvzeli prostost, predvidoma bo danes priveden pred preiskovalnega sodnika.

Po pričevanju drugih žrtev naj bi osumljeni eno tovrstnih goljufij izpeljal že januarja, ko je prav tako izginil osebni avtomobil, v vsaj dveh primerih pa je šlo za izginotje kombiniranih vozil: »Vsem je dal svoje dokumente, se predstavil z imenom in priimkom, ki je na dokumentih, povedal celo, od kje je doma.«

Na prvi pogled zelo naivno, a očitno del goljufije. Na naslovih v Žalcu, ki jih najdemo v povezavi z njegovim imenom, ni sledi odtujenih vozil. Nekdanji sosedje osumljenega goljufa v Andražu nad Polzelo pred kamero ne želijo, a niso presenečeni. Kot kaže, je Patricija Rola njegova zadnja žrtev.

Upa, da je avtomobil v enem kosu. Obžaluje le, da podjetnikov, ki dajejo vozila v najem, možje v modrem niso obvestili prej.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Stari znanec policije ? Ali to pomeni prijateljstvo ? Ne pišite takšnih butastih naslovov v kolikor ne sumite ,da gre za povezavo z policijo.

Starejše novice