Bolnišnice in zdravstveni domovi so samoplačniška testiranja na novi koronavirus pričeli izvajati maja. Cena testiranja ni enotna, giblje se med 80 in 100 evrov. Kakšno je zanimanje v Mariboru?

V Mariboru samoplačniški odvzem brisa izvajajo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, zanj pa je treba odšteti 93 evrov. Za primerjavo, cena testiranja je ista tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, v Splošni bolnišnici Celje pa znaša 94 evrov.

V Zdravstvenem domu Murska Sobota boste za samoplačniško testiranje odšteli 80 evrov, v soboški bolnišnici pa 90 evrov. V Splošni bolnišnici Ptuj samoplačniških testov ne izvajajo.

Do 5. avgusta so v mariborskem zdravstvenem domu opravili 534 samoplačniških testiranj. Med testiranimi je le ena oseba dobila nazaj pozitiven rezultat, in sicer 3. avgusta. 

Rezultat znan v 24-ih urah

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca opravljajo teste po PCR metodi, ki velja kot verodostojno potrdilo za prehod državne meje in kot potrdilo na zahtevo delodajalca. 

Na testiranje se je treba obvezno predhodno naročiti na mobilno telefonsko številko 070 613 698, ki je dosegljiva vsak dan med 9. in 18. uro. 

Test se opravi z odvzemom brisa in se izvaja med 10.00 in 18.00 uro na vstopni točki za covid-19 v Zdravstveni postaji Tezno, analizo testa pa opravi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

»Testiranje se izvede še isti dan, ko se prejme naročilo oziroma upoštevamo tudi želje, kdaj bi se ljudje testirali,« so povedali v zdravstvenem domu. Na potrdilo o rezultatu testiranja ni treba čakati dolgo, prejmete ga že naslednji dan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice