Foto: Miloš Vujinović
V Mariboru širijo belo cono, kjer so parkirna mesta plačljiva. Slednja bodo na pobudo mestne četrti Magdalena po novem tudi na območju med ulico Gorkega, Betnavsko cesto in ulico Pariške komune.

Na pobudo stanovalcev bo nov prometni režim tudi na Koroški cesti.

Sprememba prometnega režima v mestni četrti Tabor

Kot so sporočili z mariborske občine, bodo v ponedeljek spremenili prometni režim v mestni četrti Tabor, in sicer bodo na območju med ulico Gorkega, Betnavsko cesto in ulico Pariške komune uredili območje mirujočega prometa z uvedbo tako imenovane bele cone.

Možnost nakupa dovolilnice

Cena parkiranja med 8. in 19. uro bo 0,80 evra na uro, stanovalci s stalnim prebivališčem na tem območju pa bodo imeli možnost nakupa dovolilnice za uporabo parkirnih mest na tem območju.

Prihodnji teden bodo nadzorniki parkirišč sicer zgolj opozarjali na morebitne prekrške, zatem pa bo nadzor mirujočega prometa po napovedih potekal po ustaljenih pravilih.

Novosti tudi na Koroški cesti

Na levem bregu Drave pa bodo za lažje zagotavljanje prostih parkirnih mest za stanovalce uvedli tako imenovano belo cono pri večstanovanjskih objektih na Koroški cesti 59 - 79. Cena parkiranja bo 0,80 evra na uro, stanovalci s stalnim prebivališčem tam pa bodo imeli možnost nakupa dovolilnice za uporabo parkirnih mest na tem območju.

Prav tako bodo z namenom ureditve parkirišča odstranili jekleno varovalno ograjo, kar bo po ocenah pristojnih na občini omogočilo lažji uvoz na parkirišče. Nov prometni režim bo v tem delu mesta vzpostavljen predvidoma 15. novembra.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cavoglave (nepreverjen)

srbizacija in uzurpacija maribora se nadaljuje!!kako dolgo bomo prebivalci maribora se prenasali vse to!!!!3 vstaja maribora in nepreklicna zahteva po takojsnjen odstopu srbskega zupana Alaejsanderja Arsenovica!!!!

Bravissimo (nepreverjen)

tudi jaz menim tako ,kot vecina mariborcanov-zupan naj takoj odstopi-najvecjo skodo je mariboru naredil prav Arsenovic-dodatna pojasnila niso niti potrebna-odstop takoj!!!!

pohorskisvizec

Huh, ta je močna....očitno se se širijo lovke župana v te ulice Tabora...pod krinko zahteve prebivalcev!

Nime doma (nepreverjen)

kdaj kje -zaceli bomo z nepreklicno zahtevo za odstop Aleksanderja Arsenovicaviz delovnega mesta zupana maribora preden naredi se vec skode!!!!mariborcani smo odloceni da ta kriminalec ne bo vec uzurpiral in kradel iz javnih sredstev!!!!

In reply to by pohorskisvizec

Marburg ad drau (nepreverjen)

Arsenovic Aleksander naj raje sam odstopi!!!! v mariboru je bajbolj nepriljubljen zupan v zgodovini maribora!!!!!pa tudi najvec skode je naredil!!!!!gremo pred gostilno koper in obcino-ZAHTEVAMO ODSTOP ARSENOVICA!!!!

In reply to by Nime doma (nepreverjen)

Starejše novice