Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil posnetek, v katerem obiskovalec Mariborskega Pohorja opozarja na nedelujoč pitnik. Ker je dostop do pitne vode pomemben tako za obiskovalce kot živali, smo preverili, kaj se dogaja.

Kot je mogoče videti v posnetku, ki ga je na Facebooku objavil obiskovalec Mariborskega Pohorja, je pri zgornji postaji, pri postajališču gondole, že nekaj časa nedelujoči pitnik vode.

Pohodnik opozarja, da je dostop do pitne vode pomemben tako za ljudi kot za obiskovalce, ki Mariborsko Pohorje obiščejo s svojimi štirinožnimi ljubljenčki.

Ker je bil posnetek objavljen konec julija, smo preverili, ali pitniki na tem območju že delujejo in če ne, kdaj bo prišlo do njihovega aktiviranja.

V Mariboru ponovo delujejo vsi pitniki

Na Mestni občini Maribor občane zdaj obveščajo, da so pitniki ponovno aktivirani, tako v mestu kot na Pohorju.

Pri tem dodajajo, da so bili zaprti zaradi epidemije, sedaj pa so jih po posvetu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje občanom znova predali v uporabo.

V mestu je sicer 20 pitnikov, v sklopu celovite ureditve in oživljanja Mariborskega Pohorja pa so na občini skupaj s podjetjema Marprom in Mariborskim vodovodom ponovno vzpostavili tudi delovanje pitnikov pod Pohorsko vzpenjačo in pri zgornji postaji vzpenjače, kjer pri zgodnji postaji deluje en pitnik, spodaj pa dva. 

Vse pitnike so prav tako pregledali in jih opremili z obvestili o uporabi v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa, na Pohorju pa smo zamenjali še pipe in opravili potrebno analizo vode, ki je pokazala, da je voda primerna za pitje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
beter (nepreverjen)

Ne bo držalo, pitnik na Ljubljanski cesti ob prenovljenem Magdalenskem parku nasproti UKC garaže je bil med gradnjo podvoza odstranjen in nikoli več ponovno postavljen.

pohorskisvizec

Kaj če bi iz pitnikov teklo vino ali pivo?

Starejše novice