Vir: Facebook Vitja.si
Maribor se je pred dnevi razveselil naraščaja. V gnezdu labodjega para na Lentu se je izvalilo več puhastih kepic.

Poročali smo, da se je zaljubljeni labodji par razveselil šestih malih labodov, a so mimoidoči kasneje opazili še enega, ki je manjši in bolj slaboten od ostalih. 

Na Facebook profilu Vitja.si so zapisali: »Pri Pristanu so se izvalili mali labodi in eden med njimi je zelo slaboten. Komaj sledi ostalim.« Najverjetneje se je labod izvalil kasneje kot ostali in je zato manjši od ostalih. 

Kot so jim povedali strokovnjaki, je za slabotnega laboda najpomembneje, da uspe priti skupaj z družino do reke, se naje in da se uspe skriti pod mamo v gnezdu.

To je labodu tudi uspelo! Kasneje so objavili fotografijo, kako se vsa družina odpravlja do Drave.

Previdno pri vožnji na Lentu

Čeprav so mariborske labodje družine vsako leto velika atrakcija, je pomembno, da se jim ne približujemo preveč in jih ne vznemirjamo. Bodimo previdni tudi pri vožnji z avtomobilom, saj se labodi sprehajajo čez cesto do Drave. Še posebej pa pazimo na najmanjšega laboda.

Tilen Basle, varstveni ornitolog iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je sicer za Mariborinfo pred časom pojasnil, da je mladičev ponavadi manj, kot je bilo jajc.

Povsem možno je, da se mladiči ne izvalijo iz vseh jajc, prav tako vsi ne preživijo do odrasle dobe. »To je pri pticah na nek način normalno,« je dodal Basle. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice