Ob začetku šolskega leta bodo policisti pozorno spremljali promet. Bodite previdni in strpni.

Možje v modrem so napovedali aktivnosti, ki jih bodo ozvajali ob začetku šolskega leta.

Opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč, kar prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola in mobiteli.

Do 8. septembra bodo izvajali poostrene aktivnosti v zvezi »varnosti otrok in začetka šolskega leta«.

V okviru aktivnosti ob začetku šolskega leta 2019/2020 bodo na območju Policijske uprave Maribor v sredo, 4. septembra, med 7. in 14. uro, izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem zmanjšati posledice prometnih nesreč.

V poostrenem nadzoru bodo ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa oziroma predvsem na varnost otrok (na primer nepravilna uporaba naprav in opreme, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnje, hitrost vožnje in psihofizično stanje voznikov).

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Pahor je vsem dokazal kako se obnašajo oblastneži med vožnjo .

Starejše novice