V času poletnih počitnic Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo načrtuje obnovo vozišča na mestni vpadnici v Mariboru.

V pričakovanju začetka počitniškega obdobja, ko je promet na vpadnicah večjih mest zaradi dopustov nekoliko manjši, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo načrtuje obnovo vozišč najbolj obremenjenih cest. Tako bo tudi obnova dotrajane štiripasovnice med Hočami in Mariborom v vrednosti dobrih 830 tisočakov stekla že junija, so sporočili iz direkcije. 

Pogodbo z izvajalcema del podjetjem Possehl in podjetjem Strabag za izvedbo obnove 3,36 kilometrov vozišča je direkcija sklenila za 14. maj, od 26. junija pa bodo skladno z dinamiko del uvedene spremembe v prometnem režimu. Rok izvedbe obnove je 90 dni po uvedbi v delo.

Obnova bo obsegala sanacijo poškodovanih asfaltnih površin, zalivanje reg in zamenjavo poškodovanih robnikov, nakar bo izvedena čez celotno površino vseh voznih pasov tankoplastna prevleka in obnovljene talne označbe.

Predvidoma bo v času izvedbe del zapora obeh voznih pasov v posamezno smer, in sicer:

- V I. fazi bo popolna zapora v smeri Maribor - Hoče (oba vozna pasova) od križišča za carinarnico do križišča Hoče. Promet bo urejen izmenično v obe smeri na drugi polovici ceste smer Hoče - Maribor.

- V II. fazi bo popolna zapora v smeri Hoče - Maribor (oba vozna pasova) od križišča za križišča Hoče. Promet bo urejen izmenično v obe smeri na drugi polovici ceste smer Hoče - Maribor.

- V III. fazi bo za občasno za krajši čas zaprt kratek odsek pred križiščem za carinarnico.

Direkcija ob tem voznike opozarja, naj od 26. junija na navedenih odsekih cest pričakujejo spremenjen prometni režim, ki se bo tekom izvedbe del tudi spreminjal skladno s potrebami organizacije gradbišča oziroma fazami izvedbe del.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nepotrebno trošenje (nepreverjen)

obnove so nepotrebne potratne in ne koristijo nikomur

Starejše novice