Pričela so se pripravljalna dela za ureditev kolesarske povezave ob Koroški cesti. Ta se bodo predvidoma zaključila konec maja.

»Poleg dvosmerne kolesarske povezave na odseku med križiščem s Strossmayerjevo ulico in križiščem z Gosposvetsko cesto se bodo uredila tudi tri mini krožna križišča s povoznim sredinskim otokom (na križiščih s Prežihovo, Strmo in Turnerjevo ulico) in izvedli trije ukrepi umirjanja prometa - dvignjene trapezne ploščadi s prehodom za pešce. Na območju posegov se bo uredila tudi prometna signalizacija,« so sporočili na občini.

Dela, ki jih izvaja družba Asfalti Ptuj d.o.o., bodo predvidoma zaključena konec meseca maja. Do takrat bo prihajalo do delnih in popolnih zapor pločnikov in vozišča Koroške ceste in njenih priključkov na odseku med krožiščem s Strossmayerjevo ulico in križiščem z Gosposvetsko cesto. 

Kot so pojasnili na Mestni občini Maribor je namen naložbe vzpostaviti sklenjene kolesarske povezave med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi, ki bodo varne in uporabne ter bodo ponujale dobro alternativo vožnji z avtomobilom. Cilj naložbe je oblikovanje in izvajanje ustreznih infrastrukturnih pogojev za trajnostno mobilnost, ki bodo prispevali k spremembi potovalnih navad v Mariboru in okolici. To vključuje tudi zaustavitev rasti deleža opravljenih poti z osebnimi vozili in zmanjšanje števila opravljenih kilometrov z motornimi vozili v urbanih središčih.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pusti nepomemb… (nepreverjen)

Niso te kolesarske steze pomembne, ce gre za zdravje ... takoj vas bodo prijavili Policiji.

Jabaje (nepreverjen)

Kolesarjem postavite stezo, ki pelje v Dravo. Samo danes na eni vožnji: Kolesar zapelje v napačno smer na rondoju, po sredini rondoja, ker se mu ne ljubi čez celoten rondo da bi šel na zadnji izhod. Kolesarja vozita po cesti, zraven pa pločnik in na njem kolesarska steza; ko prideta do rdeče lepo zavijeta na pločnik in iz pločnika spet na cesto na desno. Trije kolesarji spet peljejo po cesti, zraven kolesarske steze na pločniku. Pridejo do rdeče kjer stoji avto za na levo in avto za naravnost. Postavijo se v sredino kot da so motoristi. Zelena se prižge, avta speljeta, eden od kolesarjev spelje tako, da je za centimetre manjkalo, da se ni zaletel v desni avto.
Če vidim 10 debilnosti na cesti, je vsaj 7 od njih zagodel neki biciklist. Potlej se pa joka, če ga kdorkoli oplazi in so seveda vsi drugi krivi. Oni si zaslužijo kazni, ne pa novih stez.

Kritik (nepreverjen)

Kolesarji počno kar jim oblast dopušča . Policaji so po 30 letih prišli na ceste in sedaj se čudijo koliko je kršiteljev ,ki vozijo brez vozniške,pijani,neregistriranih vozil....se je nabralo v teh letih ko so opravljali napovedane kontrole prometa.
Izklopit jim internet in pobrat telefone in naj gredo na ceste .

In reply to by Jabaje (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Še ena kolesarska steza z namenom za statistiko ,ki nikamer ne pelje. Kdaj bo kolesarska steza do Bezene ?Kaj pa do Ptuja ?

Starejše novice