Podjetje Makro 5 gradnje z današnjim dnem pričenja z deli v mariborskem Mestnem parku, ki se mu v naslednjih mesecih obeta večmilijonska celovita obnova promenade. Občina pa že snuje nove projekte na območju parka.

Delavci podjetja Makro 5 gradnje bodo danes zakopali prvo lopato pri prenovi promenade Mestnega parka.

Mestna občina Maribor je namreč uspešno kandidirala na razpisu za evropska sredstva in pridobila denar iz evropskega sklada za regionalni razvoj ter pripadajoči prispevek iz državnega proračuna za obnovo promenade v skupni vrednosti 2,8 milijona evrov z DDV.

Mestna občina Maribor želi z obnovo promenade Mestnega parka zagotoviti večjo varnost za pešce, izboljšati prehodnost parka, povečati obiskanost in omogočiti urejen prostor za preživljanje prostega časa v naravi, ne nazadnje pa z odpravo poškodb na površinah omogočiti lažje koriščenje parka tudi invalidom.

Tudi ureditev prireditvenega prostora 

V sklopu obnove bodo, kot smo že poročali, na desetih hektarjih zamenjani obstoječi tlaki, stopnice, robni elementi, vodovod in elektroinštalacije. Obnove bodo deležne tudi fontana in zasaditve znotraj območja promenade.

Pozornost pa bodo namenili tudi ureditvi prireditvenega prostora na utrjenem delu parka.

»Začetek prenove parka je še en kamen v mozaiku sestave celotne slike, ki vedno bolj orisuje ureditev oziroma povezavo javnega prostora ob Dravi, preko srednjeveškega dela mesta v park in iz parka, v zaledje. S tem tudi povezujemo dva zelena dela mesta,« je ob začetku del poudaril Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor.

Po promenadi še obnova drugih delov parka?

V načrtu je obnova celotne promenade od Maistrove ulice do arkad pri prvem ribniku v obsegu 10.000 metrov.

V času del bo promenada zaprta za obiskovalce parka v treh različnih fazah, saj se bodo dela izvajala po celotni trasi promenade, predvidoma do konca tega leta

 »Vemo, da je park eden biserov mesta, ki je večkrat nagrajen v svoji zgodovini, s čimer prihaja tudi velika obveza, da z njim skrbno ravnamo,« pravi Arsenovič, pri čemer dodaja, da je zraven promenade potrebno v mariborskem Mestnem parku urediti še marsikaj drugega kot samo promenado.

Na občini tako razmišljajo o prenovi številnih poti v parku kot tudi o prenovi Rožnega griča, vzpostavitvi kolesarskih poti na omenjenem območju, prenovi otroških igral ter bazena v zgornjem delu parka.

»Ko končamo s potjo do Treh ribnikov, sledi tudi vizija priprave povezave iz Treh Ribnikov na Piramido. Poleg tega razmišljamo tudi o ureditvi Piramide,« še dodaja župan Mestne občine Maribor.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TommyHilfiger (nepreverjen)

Cakaj zdaj malo! Kako to, da se obnavlja mestni park, ce pa dezurni jamraci pravijo da zupan obnavlja samo tiste dele mesta ob katerih ima svoje nepremicnine?

Ć (nepreverjen)

Ja saj ma gostilno Pri treh ribnikih posredno v lasti!

In reply to by TommyHilfiger (nepreverjen)

TommyHilfiger (nepreverjen)

Ne vem, ce namerno zavajate ali samo ne veste, ampak lastnik gostilne Pri treh ribnikih je Mestna obcina Maribor.

In reply to by Ć (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

SI PA RES NAIVEN

In reply to by TommyHilfiger (nepreverjen)

TommyHilfiger (nepreverjen)

Naiven? Tukaj je izpis iz Geodetske uprave: https://eprostor.gov.si/javni/vpogled#stavba_638_944. Lastnik je podjetje Mestne nepremicnine d.o.o., katere lastnik je Mestna obcina Maribor.

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

Aleš_31 (nepreverjen)

Top!

pohorskisvizec

Sam po parku se sprehajam.....super

kanjatocman (nepreverjen)

Ahhh, kako to pa da je sedaj se spet oglasila? Saj pa v čisto vsakem postu razlaga kako se "dobro" počuti v svoji koži in ji je vseeno kaj si drugi mislijo?! Kot drugo pa kaj je narobe če ji nekdo pove da je debela, se ji naj laže, ne podpiram zalitev apak če je res kaj je potem tukaj narobe? Sej ni dkot da ne more proti temu čisto nič narediti, pred časom je celo ironično delala reklamo za vodo ko je "laufala" pri Stožicah. Hitro bo našla kak izgovor v drugih, po vsej verjetnosti v moških, ki so pa itak "vsi isti" .... Lahko se pa sama vprasa kako nizko je padla da mora promovirati sex igracke po insta-

Starejše novice