V soboto, 7. septembra, bo med 9. in 15. uro v Gradu Murska Sobota potekal že 10. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. 

Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo prekmurske gibanice in prekmurske šunke več kot 40-tih proizvajalcev in poskusili katero bodo želeli. Gre za izdelka, ki sta nosilca prekmurske kulinarike in se ponašata z evropsko zaščito.

Na slovesni razglasitvi ob koncu kulinaričnega praznika bodo okronane najboljše prekmurske šunke in prekmurske gibanice letošnjega leta.

Potekalo bo tekmovanje v ugotavljanju teže prekmurske šunke in tisti, ki bo pravilno uganil, jo dobi za nagrado.

Priprava prekmurske gibanice

Pri tovrstnih jedeh je ključna tradicija, zato si bodo obiskovalci lahko ogledali predstavitev priprave prekmurske gibanice, ki jo sestavlja osem plasti nadevov, skupaj s testom pa je sestavljena iz devetnajst plasti in dveh vrst polivov. 

Prisotni ne bodo le pokušali, ampak se bodo za kosilo lahko pošteno najedli, saj bodo na voljo tudi druge prekmurske jedi, kot so bograč, langaš in dődoli. Za dopolnitev regijskih okusov in za spremljavo prekmurski šunki, bodo v vinskem baru na voljo kakovostna lokalna vina. 

Dogodek bo spremljala dobra glasba

Za veselo vzdušje bo poskrbela glasbena skupina KAT&The DEDO`s (Dejan Berden – klavir, Jože Glažar – kitara, Katarina Šebök – vokal), folklorna skupina KUD Beltinci ter ljudski godci in pevci Gorički lajkoši.
Vabljeni na praznik najznamenitejših dveh prekmurskih jedi.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice