5. Salon štajerskih mladih vin Pubec, Maribor, Porsche Ptujska cesta, salon Audi, se bo začel že v ponedeljek, 4. novembra, od 17. ure dalje.

Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino že pol desetletja združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

Da se po peti sezoni projekta Pubec promocija štajerskih vin ne bo zaključila, pa bo premierno poskrbel dogodek, z delovnim naslovom: »Predstavitev najboljših štajerskih vin in letnika 2019«. 23. aprila 2020, se bodo štajerski vinarji predstavili s svojimi najboljšimi vini aktualnega letnika, ponovno v Festivalni dvorani Ljubljana.  

Ni vsako mlado vino Pubec. Pubec je mlado vino, ki ga pridelajo štajerski vinarji pridruženi k projektu Pubec. Pubeci se zavedajo pomena povezovanja in sodelovanja, podpirajo skupni nastop, imajo znanje in kvalitete da postavijo, Štajersko na zemljevid kot top vinsko destinacijo.

Vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina

Štajerski vinarji si želijo s skupnim pristopom pri promociji mladih vin povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem trgu in v tujini, obenem pa krepiti prepoznavnost Štajerske, ne samo kot vrhunske vinorodne dežele, ampak tudi kot odlične kulinarične in turistične destinacije. Štiri leta skupnega pristopa že prinašajo spodbudne rezultate.

Vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa odslej mlado vino Pubec, tudi zaradi odmevnosti pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila.

Kdo so Pubeci 2019?

Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Hiša penin Frangež, Vinogradništvo Frešer, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Vinogradništvo Jaunik, Vina Joannes, Vino Kolar, Vina Kramer, Vino Leber, UM FKBV – Meranovo, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

Mlado vino, ki nosi letnik 2019, je prvi vpogled v letino 

Salona v Mariboru in v Ljubljani bo popestrila pristna štajerska kulinarika, ki jo tradicionalno pripravljajo profesorji in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Organizatorji želijo in poudarjajo vključevanje lokalnih predelovalcev hrane v projekt. Prav tako pa s sodelovanjem z SŠGT Maribor izobražujejo mlade o vinu in kulturi pitja vina, posebej še tiste, ki vidijo svojo prihodnost v gostinstvu in turizmu. 

Za glasbeno spremljavo bo že tradicionalno poskrbela glasbena zasedba Chizz Band iz Ptuja.

Ključni termini Pubec 2019

4. november: 5. Salon Štajerskih mladih vin, Porsche Ptujska cesta, Maribor
7. november: 4. Salon Štajerskih mladih vin, Festivalna dvorana, Ljubljana
8. november: Martinovanje s Pubeci v Europarku, Maribor
11. november: Martinovanje, Maribor

14. in 15. november: 22. Slovenski festival vin, Cankarjev dom,Ljubljana
15. in 16. november: 12. Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem
21. november: Dobrodelni večer vrhunskih vin, Avla Mestne občine Kranj
22. november: Pubec v Citycentru Celje
22. do 23. november: 12. Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem
24. november: 1. Sladki dan, Rovi pod starim Kranjem

Kako na »Pubeca«?

Vstopnice za 5. Salon štajerskih mladih vin v Mariboru in za 4. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in na dan dogodka na samem prizorišču.

Kdo je »Pubec«?

»Pubec« – ime, ki ga vsi Slovenci prepoznajo kot nekaj štajerskega. »PUBEC« je štajerski izraz za fanta, dečka. »Pubec« ali fant kot dorasel mlad moški v projektu »PUBEC« nagajivo simbolizira mlado vino. Obenem se poimensko sklada s Štajersko regijo, ki jo projekt kot tak tudi povezuje. V enem nazivu povezuje dvoje; v prenesenem pomenu mladostno nagajivost mladega vina in regijo, iz katere to izhaja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice