Marprom bo s 1. marcem začel v Mariboru uporabljati nov cenik v mestnem potniškem prometu.

V mestnem potniškem prometu Maribor bo v skladu s sklepom mestnega sveta začel 1. marca letos veljati nov cenik. Z omenjenim dnem se bo cena osnovne avtobusne vozovnice za eno vožnjo, kupljene v predprodaji, s sedanjih 0,80 evra povišala na 1 evro. Obenem bo prišlo do sprememb tudi pri vozovnicah za več voženj in mesečnih vozovnicah.

Za odrasle se bo cena avtobusne vozovnice za 10 voženj z zdajšnjih 7 povišala na 8 evrov. Poleg tega nov cenik ne bo več vključeval vozovnic z dvema, šestimi in dvajsetimi vožnjami ter posebne vozovnice za minibus.

Osnovna mesečna vozovnica se bo s 1. marcem iz 27 povišala na 30 evrov, mesečna vozovnica za starejše občane pa iz 17 na 18 evrov. Cena šolske mesečne za osnovnošolce, dijake in študente s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor bo ostala 16 evrov, medtem ko bo za druge po novem znašala 18 evrov. Cena letne vozovnice za osnovnošolce, dijake in študente bo za imetnike s stalnim prebivališčem v Mariboru zaokrožena na 160 evrov, za druge pa bo znašala 180 evrov.

»Dosedanja cena osnovne vozovnice za 1 vožnjo se ni bistveno spremenila že od leta 2001. Uskladitev je bila potrebna predvsem zaradi porasta stroškov, ki je posledica več razlogov, med drugim posodobitev v mestnem prometu, povečanja frekvence voženj avtobusov, večjega števila prevoženih kilometrov ... Cene mesečnih vozovnic se bodo v primerjavi z nekaterimi ostalimi povišale manj oziroma bodo ostale nespremenjene, saj je eden od naših ciljev, da občani pogosteje uporabljajo mestni avtobusni promet,« pravijo v Marpromu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice