Foto: Facebook profil Visit Pohorje
Pred prihajajočo zimsko sezono bodo na Mariborskem Pohorju znova organizirali že uveljavljeno jesensko delovno akcijo urejanja oziroma čiščenja smučarskih prog.

Pod sloganom Prijatelji Pohorja bodo delovno akcijo izpeljali v soboto, 19. oktobra. Mariborčane in ostale obiskovalce vabijo k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja, različnih predmetov in odpadkov s pohorskih strmin.

Tovrstno delovno akcijo so na Mariborskem Pohorju izvedli že v minulih treh letih, ko je vsakič privabila veliko udeležencev. Letos jo skupaj pripravljata Alpski smučarski klub Branik Maribor in javno podjetje Marprom, ki je upravitelj smučišč na Pohorju, ponovno pa računajo na pomoč še nekaterih mariborskih javnih podjetij in društev.

Delovna akcija, kjer so dobrodošli tako posamezniki kot organizirane skupine, se bo 19. oktobra začela ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske vzpenjače. Tam bodo med sodelujoče razdelili zaščitne rokavice in vreče, ob tem pa je zaželeno, da imate s seboj vedra, kamor boste odlagali kamenje s prog.

Zatem se bodo udeleženci z gondolo ali s sedežnico Radvanje brezplačno odpeljali na Pohorje in na terenu začeli s pobiranjem kamenja ter odvrženih predmetov. To bo sočasno potekalo na različnih predelih Pohorja, pri čemer bodo posameznim skupinam dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami. 

Delovno akcijo Prijatelji Pohorja bodo sklenili ob 12. uri, ko bodo na terasi kampa nad spodnjo postajo gondole pripravili tudi manjšo pogostitev – brezplačen topel obrok in osvežilno pijačo za udeležence.

Poleg kupončkov za brezplačno malico in pijačo ter prevoz z gondolo bodo vsi prejeli še kuponček za 10-odstotni popust na sedaj veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic.

»Z opisano delovno akcijo, že četrto zapovrstjo, želimo predvsem prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja ter dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti. Prav tako bo akcija, na kateri pričakujemo več sto ljudi, tudi priložnost za prijetno druženje v naravi,« sporočajo iz Marproma.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Po končanem delu pospravite embalažo za seboj !

Legionar (nepreverjen)

Prijatelji so pobirali ,sovražniki krosarji pa orali po travniku . Kako je dovoljeno z motorji voziti na Pohorju ?

Starejše novice