Slika je simbolična.
Kolektiv Gostilne Mencinger je na družbenem omrežju sporočil, da zaradi 'koronskih ukrepov' države več ne morejo poslovati.

V okolici Gornje Radgone na obronkih Slovenskih Goric v Črešnjevcih se nahaja stara gostilna Mencinger, ki jo že deset let vodi samostojni podjetnik Matej Štefanec, ki je njen četrti gospodar. Gostilna je znana po tradicionalnih jedeh s sodobnim pridihom in je tudi stalna udeleženka Tedna restavracij.

Zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja koronavirusa je gostilna vnovič morala zapreti svoja vrata, so pa še minuli četrtek sporočili, da bodo nudili možnost dostave in osebnega prevzema malic in burgerjev na lokaciji v Črešnjevcih.

A včeraj so na družbenem omrežju Facebook sporočili »nezaslišano in žalostno novico«, saj zaradi »nerazumnih in srce parajočih ukrepov države nismo v stanju držati našega malega podjetja pri življenju«.

Kot so obrazložili, bi v primeru ponovnega poslovanja presegli prag, ko morajo državno pomoč, ki so jo prejeli na podlagi protikoronskih ukrepov, vrniti. Po njihovih izračunih bi ta znesek do konca leta narasel na 11.000 evrov.

»Zaključek je takšen: v vsakem primeru (če obratujemo ali ne) je naša usoda nekako zapečatena. Le da je v primeru 'lenarjenja' ta bankrot manjši. Ob tem dvomimo, ampak močno upamo in si želimo, da se bomo pobrali! Legalno okradeni, ponosno stojimo, a vsekakor se vrnemo,« so še zapisali in pozvali k deljenju njihovega zapisa. 

Vir: Gostilna Mencinger

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Njet (nepreverjen)

Če kot uspešen podjetnik nimaš nekaj rezerve za "težke čase", potem je res boljše da se "štacuna" zapre. Pa ne mi zdaj govorit, da ste ves dobiček vlagali v "razvoj". Ne rečem za konkreten primer, toda večina podjetnikov vlaga v drage avtomobile, jahte, vikende in razkošno življenje.

Starejše novice