Za celotno stavbo Centra za starejše v Murski Soboti velja izolacija, v 3. nadstropju enote, kjer se je okužba pojavila, pa je urejena tako imenovana »siva cona«.

Kot so sporočili iz Doma starejših Rakičan, je bila bolezen covid-19 potrjena pri stanovalki, ki biva v enoti Center za starejše Murska Sobota. Stanovalka je bila zaradi drugih zdravstvenih težav pripeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo izvedeno testiranje, test pa je bil pozitiven.

Svojce stanovalke so o rezultatu že obvestili.

»Nemudoma smo obvestili tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje in pristojno koordinatorko ter začeli izvajati vse ukrepe v skladu z načrtom. Včeraj se je izvajalo testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev 3. nadstropja enote Centra za starejše Murska Sobota ter tistih zaposlenih, ki so po službeni dolžnosti občasno bili v stiku z zaposlenimi v enoti. Danes smo prejeli rezultate testiranja, vsi rezultati zaposlenih in stanovalcev 3. nadstropja enote so negativni,« je zapisal direktor doma Zoran Hoblaj

Dodatno bodo izvedli še testiranja ostalih stanovalcev enote v 1. in 2. nadstropju.

Za celotno stavbo Centra za starejše v Murski Soboti velja izolacija, v 3. nadstropju enote, kjer se je okužba pojavila, pa je urejena tako imenovana »siva cona«.

»Stanovalci se počutijo dobro, njihovo zdravstveno stanje pa je stabilno. S strokovnimi sodelavci in predstavniki pristojnih institucij usklajujemo nadaljnje ukrepe,« je še zapisal Hoblaj.

O vseh nadaljnjih informacijah bodo sproti obveščali, zagotavljajo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DESNIČAR (nepreverjen)

Zatišje pred viharjem.....Domino efekt.......

Starejše novice