Cene rabljenih stanovanj so se v zadnjih letih v Maribori naglo zvišale, a se na račun prihajajočih novogradenj že znižujejo.

V Mariboru se po desetih letih gradi na več lokacijah, štajerska prestolnica bo v prihodnjih letih dobila okoli 1000 novih stanovanj.

Podjetje Novogradnje Maribor, ki je pod streho spravilo objekt z 21 stanovanji na Koroški ulici in jih skorajda v hipu razprodalo, še letošnjo pomlad načrtuje začetek projektov na Studencih in v Košaškem dolu, kjer bo zraslo kar 260 novih stanovanj. 

Na lokaciji na Studencih so ta teden že pričeli s pripravljalnimi deli, tam bo zrasla soseska Novi vrtovi.

Ta hip je v Mariboru kar nekaj gradbišč, še več jih bo v prihodnjih mesecih. »Investitorji so se opogumili, končno je prišlo do preporoda. Razlog je veliko pomanjkanje novih stanovanj, ki jih od leta 2008 v Mariboru praktično ni bilo,« ugotavlja direktor družbe INSA nepremičnine Branko Potočnik.

Cene rabljenih stanovanj so se v zadnjih letih v Maribori naglo zvišale, a se na račun prihajajočih novogradenj že znižujejo. »Kolikor opažam, so se cene v zadnjih dveh, treh mesecih umirile. »Mogoče so za kak odstotek že padle. Ni več tendence, da bi cene naraščale,« poudarja.

»V prihodnjih petih letih bo po zdajšnjih načrtih zgrajenih vsaj okoli 1000 novih stanovanj. To pa je za Maribor že kar precej,« izpostavlja direktor družbe INSA nepremičnine in predsednik združenja nepremičninskih posrednikov. Kljub velikemu povpraševanju po novih stanovanjih, bi tako nekateri investitorji lahko imeli težave pri prodaji oziroma bodo morali za kak evro znižati cene.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice