Tako je videti Dom na Osankarici po uničujočem požaru.
Po tem ko je pretekli teden uničujoči požar v celoti uničil Dom na Osankarici, se je ekipa omenjenega doma odločila, da priskoči na pomoč z zbiranjem prostovoljnih prispevkov.

Prejšnji konec tedna smo poročali, da je požar v celoti uničil Dom na Osankarici. Dom je pogorel do tal, a gasilcem je uspelo obvarovati del stavbe, v kateri je muzej Pohorskega bataljona, ki deluje pod okriljem Muzeja narodne osvoboditve Maribor.

Ekipa Doma na Osankarici se je tako odločila, da priskoči na pomoč z zbiranjem prostovoljnih prispevkov lastniku doma Alešu Patekarju, ki je v požaru izgubil vse svoje imetje in prav tako svoj dom.

»Žal vam moremo sporočiti, da je uničujoči požar za vedno zaprl vrata našega prečudovitega Doma na Osankarici, za katerega smo celotna ekipa srčno trudili in si prizadevali, da ga ponovno oživimo. Tukaj moremo izpostaviti našega direktorja, najemnika doma Aleša Patekarja, ki je živel za oživitev doma. Vanj je vložil vse svoje imetje, dušo in srce. S svojimi ambicijami je dom peljal po uspešni poti in kljub ukrepom ni dopustil, da bi dom zaprl svoja vrata.

Ravno zaradi njegovega truda bomo to obvestilo izkoristili tudi kot zahvalo. Aleš, celotna tvoja ekipa se ti zahvaljuje, da si nam dal možnost biti del oživitve Doma na Osankarici, da smo skupaj s tabo živeli tvoje sanje. Prav tako se ti moremo zahvaliti za tvojo sočutnost in pomoč, ki si jo nudil celotni ekipi Doma na Osankarici. Želimo si, da ta katastrofa ne uniči tvojih sanj, ampak te le ojača. S tabo smo,« so napisali na Facebook profilu doma.

Če želite pomagati tudi sami, lahko denar nakažete na:

  • Naslovnik: Aleš PATEKAR, Lukanja 19, 2317 Oplotnica 

  • Številka računa oziroma TRR.: SI56 02281153 0701686

  • BIC: LJBASI2X

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice