Zaradi slabega stanja celotnega starega dela kopališkega objekta je zaključek obnove zaenkrat predviden v koncu avgusta. 

Veliko smo poročali o stanju mariborskih kopališč, kvaliteti vode in njihove ponudbe. Seveda pa nismo mogli mimo obnove Pristana, ki bi morala biti – po napovedih prejšnjega vodstva občine – končana do konca lanskega leta. A ta še vedno poteka.

Zaradi slabega stanja celotnega starega dela kopališkega objekta vedno znova ugotavljajo nujnost dodatnih del, poroča STA. Tako je zaključek obnove zaenkrat predviden za konec avgusta

Dolgo pričakovana obnova srednjega bazena se je začela lansko jesen. Pogodba za gradbeno obrtniška dela obsega sanacijo bazenske školjke, izvedbo novega bazenskega roba in talne plošče okoli bazena, kompletno prenovo sanitarij, zamenjavo spuščenega stropa nad bazenom ter zamenjavo talne obloge v garderobah.

Treba bo seči globlje v žep

Ta dela so ocenjena na nekaj manj kot 567.000 evrov, od tega pa naj bi občina prispevala nekaj več kot 400.000 evrov, ostalo pa državna Fundacija za šport. A zaradi nujnih dodatnih del se je finančna ocena nekoliko spremenila, saj so naknadno ugotovili, da bo treba treba zamenjati še bazensko tehniko za oba omenjena bazena.

To bo stalo dodatnih 696.000 evrov, od tega naj bi 578.000 evrov prišlo iz občinskega proračuna.

Od zaprtja srednjega bazena mineva že skoraj pet let. V Pristanu ob olimpijskem bazenu deluje le še otroški bazen, zaradi zaprtega srednjega pa v kopališču beležijo velik izpad števila obiskov. »Zaradi zaprtja bazena, ki je zaprt že od leta 2014, je tudi 30 odstotni izpad,« je pred več kot mesecem dni razkril direktor Špornih objektov Maribora Anton Knez.

Letno do 90 tisoč evrov izgube

Zaključena sanacija bi tako končno prinesla zaokroženo celoto kopališča Pristan, kjer bi lahko gostili vse starostne skupine. Letna izguba poslovanja kopališča namreč znaša med 80 in 90 tisoč evri. »Dokončanje sanacije bi prineslo bistveno boljše delovanje zavoda samega,« je komentiral Knez.

Upad kopalcev beležijo predvsem med rekreativci, saj je bil srednji bazen namenjen tem. Temperatura v olimpijskem bazenu je namreč po Knezovih besedah prehladna za rekreativne namene, saj je za 4 do 5 stopinj hladnejša kot je bila v srednjem bazenu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice