Zdrav slovenski zajtrk, debata o turizmu na »terenu« in simboličen začetek turistične sezone - vse to je Zajtrk na Dravi.

Začeti dan z nečim zdravim in lokalnim, na svežem zraku samo korak od mestnega vrveža, izmenjati izkušnje, ideje in kontakte, hkrati pa uživati ob pogledih na domače mesto s prijatelji in kolegi? Zakaj pa ne, nova priložnost se odpira že ta petek. 

Namenjen mreženju organizacij in posameznikov

Zajtrk na Dravi je družabni dogodek, namenjen mreženju organizacij in posameznikov, ki na Ptuju delujejo na področju turizma in ga s svojim delovanjem gradijo, razvijajo ter prispevajo v lokalno skupnost. Srečanje je namenjeno izmenjavi dobrih praks, ki so jih deležniki skozi leta dela na področju turizma, gostinstva in organizacije dogodkov izkusili, pa tudi spoznavanju in izmenjavi idej v neformalnem vzdušju.

Druženje bo potekalo v petek, 18. maja, ob 9. uri, le streljaj od mestnega vrveža, na svežem zraku ob jezeru, na terasi bara Ranca, ki je obenem še najmlajši bar in atraktivna turistična točka v mestu Ptuj. 

V sklopu Drava Festivala

Zdrav slovenski zajtrk je že drugič organiziran v sklopu Drava Festivala, ki poteka vzdolž reke Drave med majem in julijem 2018. Premierno dogodek organizirajo z barom Ranca. Priprave na vikend doživetje The Sunset Momentum so v polnem teku, zato je Zajtrk na Dravi tudi odlična priložnost, da spregovorijo o ozadju projekta in o strateškem partnerstvu, ki so ga v ta namen sklenili.

Debata o turizmu na »terenu«

Ob predstavitvi koncepta bo potekala še debata o turizmu na »terenu«, kjer bodo sodelovali predstavniki partnerjev projekta. Debata bo še toliko bolj zanimiva, saj so partnerji nevladne organizacije in podjetja, ki s svojim delovanjem pišejo del ptujske turistične zgodbe.

Iz Amsterdama pa se bo oglasil britanski producent Paul Sparkes, s katerim je Tadej Toš izmenjal nekaj besed o sodelovanju s Ptujem. 

Zajtrk na Dravi je prostovoljne narave in odprt za vse, ki prispevajo k razvoju turizma ter popotniške kulture v mestu. Sestavljajo ga okusni pridelki s Ptuja in okolice, pridobljeni z donacijami ali lastnim delom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice