V okolici pokopališč Pobrežje, Gorca in Razvanje bo med 31. oktobrom in 1. novembrom potekal posebni prometni režim. Mestni potniški promet bo potekal po trenutno veljavnem počitniškem voznem redu.

V Mestni občini Maribor obiskovalce pokopališč naprošajo, da ravnajo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in pozivajo, da pokopališč ne obiskujejo množično.

V okolici pokopališč Pobrežje, Gorca in Razvanje bo med 31. oktobrom in 1. novembrom potekal posebni prometni režim. Mestni potniški promet bo potekal po trenutno veljavnem počitniškem voznem redu. 

Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, in sicer 31. oktobra od 1. ure do dne 1. novembra do 23. ure.

Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bo uveden začasni enosmerni prometni režim - v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov, in sicer 31. oktobra od 1. ure do 1. novembra do 23. ure.

Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo 1. novembra od 6. ure do 21. ure urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku.

Del Pivolske ceste na odseku med Krožno potjo in Oberlajtovo potjo v Razvanju dne 1. novembra urejen kot enosmerni promet. Začetek enosmernega prometnega režima bo v neposredni bližini objekta Pivolska cesta s hišno številko 10  v smeri proti Oberlajtovi poti.

Parkiranje osebnih vozil bo možno ob pokopališčih Pobrežje in Dobrava, in sicer:

  • na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici (pri Osnovni šoli Borci za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri Mestni četrti Pobrežje) in parkiriščih ob hitri cesti;
  • na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste;
  • na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov;
  • na parkirišču neposredno pred vhodom v pokopališče Dobrava.

Udeležence v prometu naprošajo, da s previdno vožnjo in hojo zagotovijo varno in neovirano odvijanje prometa in tako ne ustavljajo ter parkirajo vozil na nedovoljenih mestih, kot so avtobusna postajališča, zelenice, pločniki kolesarske steze, uvozi na dvorišča.

Prav tako prosijo, da vozniki upoštevajo navodila policije in medobčinskega redarstva, ki bodo prisotni na omenjenih lokacijah ter okoliških cestah.

Mestni potniški promet bo ta konec tedna potekal po počitniškem voznem redu

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, letos ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve, 31. oktobra in 1. novembra, v mestnem potniškem prometu na linijah 3 in 12 ne bodo krožili dodatni avtobusi. Tako bodo na omenjenih linijah vozili samo redni avtobusi po trenutno veljavnem počitniškem voznem redu. 

Blagajna na Avtobusni postaji Maribor bo oba praznična dneva, 31. oktobra in 1. novembra, izjemoma delovala po sobotnem odpiralnem času med 8. in 16. uro. 

Komemoracij na pokopališčih v Mestni občini Maribor med letošnjimi prazniki ne bo

Glede na trenutno epidemiološko situacijo bodo v Mariboru ta konec tedna odpadle vse načrtovane komemoracije, položitev vencev pa bo potekala v skladu z vsemi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vse obiskovalce pokopališč naprošajo, da se držijo vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in se na pokopališča ne odpravljajo zgolj med koncem tedna, saj se bomo le tako lahko izognili preveliki gneči in nevarnosti širjenja koronavirusa. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice