FOTO: Bobo
Stečajni upravitelj družbe MTT Tekstil Milorad Vidović je začel s tretjim poskusom prodaje nepremičnin nekdanjega mariborskega tekstilnega podjetja v Melju.

Iz objave na spletni strani Ajpesa je vidno, da bo kupca za dobrih 44.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, na katerem se nahaja 19 parcel in 14 zgradb, iskal z zbiranjem zavezujočih ponudb.

Izhodiščna cena 2,7 milijona evrov

Vidović je za izhodiščno ceno postavil 2,7 milijona evrov, zavezujoče ponudbe pa pričakuje do 20. julija. Prodajno pogodbo bo sklenil s tistim ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno, a ta ne sme biti nižja od izhodiščne. Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, jo bo sklenil s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila.

MTT v stečaju od leta 2014

Podjetje MTT Tekstil je v stečaju pristalo v začetku leta 2014, ko je brez dela ostalo okoli 90 ljudi. Vidović je doslej kupca za razmeroma slabo ohranjene objekte, ki so potrebni obnove, brez uspeha iskal že dvakrat, prvič z zbiranjem nezavezujočih ponudb, na katerem cene ni določil, v drugo je izhodiščno ceno določil pri treh milijonih evrov.

Nekoč največja tekstilna tovarna v Jugoslaviji

Tekstilna industrija se je v Mariboru začela razvijati v začetku 20. stoletja in je bila vrsto let ponos Maribora in Slovenije. V zlatih letih je bilo v Mariboru kar 15 tekstilnih tovarn v katerih je bilo zaposlenih več kot 7.000 ljudi. Ravno zaradi razcveta industrije so mesto nekateri poimenovali kar jugoslovanski Manchester. Z združitvijo tovarn in preimenovanje v MTT je postala to največja tekstilna tovarna v Jugoslaviji. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice