Prostori nekdanje Peko trgovine na Gosposki ulici bodo končno spet zaživeli, a tokrat s povsem novo podobo in vsebino.

V staromeščanske prostore na Gosposki se seli Slomškova knjigarna, ki ima trenutno prostore na Slomškovem trgu 3. Investitor je založniška hiša Ognjišče, ki pa je stavbo za Slomškovo knjigarno tudi kupila.

»V nove kupljene prostore se selimo, ker smo tam, kjer smo sedaj, najemniki. Stvar najemnine je, da pomeni negotovo prihodnost. Kadar koli bi lahko prišel nov lastnik, ki v svoji zgodbi ne bi več videl naše knjigarne,« je odločitev pojasnil Miha Turk, direktor založbe Ognjišče.

Med sprehodom po Gosposki ulici, lahko že vidimo zaščitno ogrado, ki nakazuje na začetek gradbenih del.

»Fasado premikamo navzven in jo postavljamo v ravno linijo, tako da bo knjigarna bolj dostopna in bo dobila modernejši videz. Ne gre za velik poseg v samo stukturo stavbe, zanj pa smo pridobili tudi soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Maribor,« še dodaja Turk.

»Po drugi strani v teh prostorih vidimo bolj frekvenčno območje, več ljudi se sprehaja po tej peš vpadnici. Stavba je tudi večja in s tem ponuja možnost bolj sodobne in večje knjigarne. Zdaj smo bili v dveh nadstropjih in se je marsikdo težko odločil za sprehod po stopnicah v drugo nadstropje,« je še dodal in pojasnil, da bo glavnina ponudbe v novi stavbi v pritličju.

Poslovalnica bo na novi lokaciji odprla vrata predvidoma jeseni. »Ne želim govoriti o točnem datumu, ker se vedno lahko kaj zalomi. Mi zadevo pripravljamo, kolikor pač lahko hitro ob sprotnem delu in upamo, da bomo lahko odprli na zgodnjo jesen. Če bo kaj prej, pa bomo toliko bolj veseli,« je povedal direktor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice