Slika je simbolična.
Triglav pokriva že skoraj tri metre debela snežna odeja, a večina slovenskih smučišč še nima pogojev za začetek nove sezone. Na Mariborskem Pohorju se trudijo, da bi progo Bellevue odprli že v tem tednu.

Mariborsko Pohorje, ki skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji, za smučarske navdušence načrtuje odprtje prve proge že v tem tednu. Gre za progo Bellevue na Mariborskem Pohorju, kjer so v preteklih tednih izdelovali sneg s pomočjo tovarne snega.

Ta je nameščena pri zgornji postaji sedežnice Sleme, deluje pa že od 18. oktobra. Po ocenah so doslej z njo izdelali približno 1500 kubičnih metrov snega. Otvoritev nove smučarske sezone na Pohorju načrtujejo v dneh med 13. in 15. decembrom.

»Katera smučišča na Mariborskem in Areškem Pohorju bomo pripravili do takrat, bo odvisno predvsem od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje v naslednjih dneh. Ob odprtju nove sezone bodo veljale promocijske cene dnevnih smučarskih vozovnic,« na vprašanja Mariborinfo odgovarjajo iz Marproma, mariborskega javnega podjetja, ki upravlja s smučišči.

O višini bodo smučarje še obvestili, dodajajo.

Posodobitev in avtomatizacija sistema zasneževanja dokončana

Med poletno sezono so na Mariborskem Pohorju v glavnem dokončali že lani začeto posodobitev in avtomatizacijo sistema zasneževanja. 

»V sklopu tega projekta smo postavili še štiri stebre s snežnimi topovi nad Trikotno jaso, tako da je sedaj nov avtomatiziran sistem zasneževanja nameščen od ciljne arene Snežnega stadiona skoraj do koče Luka,« pojasnjuje Marprom.

Avtomatizirali so še črpališče na Trikotni jasi in pri tamkajšnjem vodnem zajetju namestili hladilni stolp, namenjen hlajenju vode za zasneževanje.

Obljubljajo, da vse nared je za začetek nove zimske sezone: »Na Pohorju je 17 žičniških naprav, predvidenih za delovanje v novi zimski sezoni. V preteklosti so bile redno vzdrževane, prav tako smo nekatere obnovili oziroma na njih zamenjali določene sklope. Snežni topovi so že razporejeni po smučiščih in pripravljeni za delovanje. Tako bomo, ko bodo temperature dovolj nizke in vlažnost zraka ustrezna, lahko začeli z zasneževanjem.«

Prodali okoli 1400 smučarskih vozovnic

Za prihajajočo zimo so doslej prodali približno 1400 sezonskih smučarskih vozovnic: »Nakup sezonskih vozovnic je bil najugodnejši v prvem obdobju predprodaje v marcu, ko je denimo nova sezonska vozovnica za odrasle stala 370 evrov.« 

Pozneje so se cene postopoma zviševale, v redni prodaji pa sedaj sezonska vozovnica za odrasle stane 500 evrov.

Mariborsko Pohorje se pozimi skupaj z Arehom ponaša tudi z več kot sedmimi kilometri osvetljenih prog za nočno smuko, poleg smučanja in deskanja pa obiskovalcem ponuja še vrsto drugih zimskih dejavnosti. Sicer pa je ljubiteljem smučanja na razpolago približno 42 kilometrov smučarskih prog in 20 različnih žičnic, med katerimi je najbolj znana gondola Pohorska vzpenjača. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Srecno

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Drage sezonske karte za smuko na trakovih in baby poligonu. Smučarska sezona v vsem sijaju. Kaj hočemo, raje Bike Park in druge dejavnosti. Smuka je kot žal kaže, na tem delu Pohorja zaključena zadeva.

24gh (nepreverjen)

Bravo prav imaš Mari-bor-čan

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Starejše novice