Najmlajši so puhaste dolgouhce spoznali tudi pobližje (foto: Bojan Mihalič).
V nakupovalnem središču Europark Maribor so v sodelovanju z Društvom združenih gojiteljev malih živali Maribor konec tedna gostili razstavo malih živali, na kateri so predstavili kunce, glodavce, golobe in okrasne ptice.

Konec tedna so v mariborskem Europarku že trinajstič gostili tradicionalno razstavo malih živali. V sodelovanju z Društvom združenih gojiteljev malih živali Maribor so obiskovalcem največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije predstavili raznolike male živali in pripravili zabavno ter poučno izkušnjo.

V Europarku je potekala tradicionalna razstava malih živali (foto: Bojan Mihalič).

Med 17. in 20. oktobrom so si ljubitelji živali v nakupovalnem središču Europark lahko ogledali puhaste kunce, kosmate glodavce, golobe, okrasno in vodno perutnino ter raznolike ptice. Najmlajši so izvedeli številne zanimivosti o vrstah živali, njihovem življenjskem ciklu, okolju in prehranjevanju.

Obiskovalci so izvedeli številne zanimivosti o značilnostih posamezne vrste živali in njihovem življenjskem ciklu (foto: Bojan Mihalič).

Prikupne živali so poskrbele za poučen in sproščen konec tedna, saj je znano, da stik z malimi živalmi in drugimi hišnimi ljubljenčki pozitivno vpliva na počutje, zdravje in odnose med ljudmi.

Lahko so si ogledali kosmate glodavce, raznolike ptice, golobe in okrasno perutnino (foto: Bojan Mihalič).

Zvonko Kokol, tajnik Društva združenih gojiteljev malih živali Maribor, je ob zaključku razstave povedal: »Letos smo pripravili razstavo z mednarodno udeležbo. Sodelujoči razstavljavci iz Avstrije in Hrvaške so naši gostje že nekaj let in se radi odzovejo našemu povabilu. Organizacijo in zlasti čudovit jesenski ambient na prizorišču pa so pohvalili tudi udeleženci, ki so letos na naši razstavi sodelovali prvič.«

Prikupne živali so poskrbele za poučen konec tedna (foto: Bojan Mihalič).

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bindi (nepreverjen)

Tudi če so stokrat živa in čuteča bitja - večina ljudi v živalih ni zmožna videti več od razstavnih in uporabnih predmetov.

Starejše novice