V Zavetišču za živali Maribor išče od junija nov dom kuža Hugo. Hugo je prijazen, umirjen in cartljiv, primeren je tudi za družine z otroci.

Zavetišče je prehoden dom za vse izgubljene, zavržene in mučene živali. Tukaj živali sprejmejo, jih zdravstveno oskrbijo, sterilizirajo ali kastrirajo, nato pa jim poskušajo najti nove lastnike. Med začasnim bivanjem živali v zavetišču, posebej psom, nudijo dnevno gibanje s sprehajanjem. 

»Pri oskrbi živali nam pomagajo prostovoljci, sprehajalci in seveda številni donatorji, ki nam prinesejo hrano, priboljške, povodce in raznorazne pripomočke, s katerimi nam veliko pomagajo pri sami oskrbi živali. Tako se s skupnimi močmi potrudimo, da je bivanje živali v tem prehodnem domu čim lepše, kar nam tudi dobro uspeva. Sicer res, da zavetišče ni hiša veselja za živali, po drugi strani pa le imajo streho nad glavo, polne želodčke, veterinarsko oskrbo, dnevne sprehode in seveda obilo ljubezni,« razlaga Tomaž Kristanič, vodja Zavetišča za živali Maribor.

Tokrat išče dom Hugo - je prijazen, umirjen in cartljiv, primeren je tudi za družine z otroci.

Živalim zagotoviti topel in varen dom

»Naše poslanstvo je zapuščenim živalim z vašo pomočjo zagotoviti topel in ljubeč prehodni dom ter jim čim prej poiskati nove lastnike. Naša vizija je idealno zavetišče – torej prazno zavetišče,« še pravijo v zavetišču.

Zakaj sploh posvojiti žival?

»Vsekakor lahko posvojitev živali iz zavetišče priporočamo. Vse živali so namreč veterinarsko pregledane, mikročipirane s pripadajočim evropskim potnim listom, tretirane proti zunanjim in notranjim zajedavcem, cepljene proti kužnim boleznim - psi tudi proti steklini, psice so sterilizirane, mačke so sterilizirane in mački kastrirani. Seveda poleg tega, da je vse urejeno, so pri nas živali, ki so pobegnile, so bile zavržene, so tako ali drugače izgubile svoj dom in so seveda neizmerno vesele, ko dobijo nov ljubeč dom, s čimer so izpopolnjene njihove naravne potrebe,« pojasni vodja zavetišča.

Marsikdaj imajo ljudje stereotipno razmišljanje o živalih v zavetišču, da so prestrašeni, imajo takšne in drugačne travme, hude vedenjske težave, kar pa v veliki večini ne drži. 

Posvojitev živali, ki je ostala brez doma ali lastnika, toplo priporoča tudi uredništvo Mariborinfo. Zato bomo vsak teden objavili zgodbo živali, ki je pristala v zavetišču, in osveščali ljudi o posvojitvah.
 
Pomagajmo jih najti topel in ljubeč dom!

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice