Turistični rezultati na področju nočitev in prihodov gostov so odlični, njihova rast je ponovno višja od rasti na vseslovenski ravni.

Od januarja do oktobra 2019 je bilo v Mariboru zabeleženih 400.691 nočitev, kar je 6 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, in 177.799 prihodov gostov, kar je 9 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Razmerje med domačimi in tujimi obiskovalci je 11/89, povprečna doba bivanja v mestu Maribor pa je 2,06 dni, kaže statistika Zavoda za turizem Maribor  Pohorje.

Porast obiska turistov v Turistično informacijskem centru Maribor je 13-odstotna.

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je v letu 2019 izvedel 39 predstavitev doma in na tujem, vzpostavil novo spletno mesto visitmaribor.si ter izpeljal štiri večje digitalne kampanje na temo zimske turistične ponudbe, športno-aktivnih doživetij, kulturnih dogodkov ter vinsko-kulinaričnih vrhuncev mesta in destinacije.

Poleg organizacije prireditev Rez Stare trte, Festival solat, Postavljanje klopotca pred Hišo Stare trte, Festival Stare trte s Svečano trgatvijo in Martinovanje v Mariboru ter dogodkov v sklopu Čarobnega decembra je Zavod za turizem Maribor – Pohorje v letu 2019 izdal štiri prireditvene napovednike v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku.

Med drugim pa so pomembni partnerski projekti, v katerih Zavod za turizem Maribor - Pohorje aktivno deluje, še Dravska kolesarska pot, Slovenia Green in Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Joj joj joj...zaostajamo za povprecjem ze vrsto let in rast bi morala bit 2 do 3 vecja od povprecja

Danvid (nepreverjen)

Koga zavajate" če s turisti mislite cigane, bulgare in migrante " no pol imate prav.

atak (nepreverjen)

SDS turiste mislijo

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Ljubljančan (nepreverjen)

Maribor je res lepo mesto, zadnje čase se lapo razvija, zlo rad zaidem na tote konce?.

Starejše novice