Maribor letos s prazničnim dogajanjem začenja teden dni pred Ljubljano. Mariborčane pa že pošteno daje »firbec«, kdo bo nastopil na silvestrovo, ko bo Trg Leona Štuklja zapolnjen do zadnjega kotička.

Maribor bo že konec tega tedna vstopil v praznično dogajanje. Praznične luči bodo zasijale že ta petek, s tem pa se pričenja pestro dogajanje Čarobnega decembra na Trgu Leona Štuklja, kjer se bodo koncerti vrstili šest dni v tednu, »mirno« bo le ob nedeljah.

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je pred dnevi že razkril program letošnjega Čarobnega decembra na Trgu Leona Štuklja z izjemo zadnjih dni starega leta. Ta del programa razkrivamo zdaj!

Na starega leta dan bo Mariborčane na velikem silvestrovanju v novo leto popeljali Nuša Derenda in Pop Design, na prvi dan novega leta pa bo praznovanje pričarala skupina Victory.

Četrtek, 27. december: 
- 20.00 - LEONART, 
- 22.00 - LAČNI FRANZ.

Petek, 28. december: 
- 20.00 - AVTOMOBILI, 
- 22.00 - TABU.

Sobota, 29. december: 
- 20.00 - Maja & Moonshine Big Band, 
- 22.00 - KiNG FOO.

Nedelja, 30. december: 
- 20.00 - The Rocktors, 
- 22.00 - NUDE.

Ponedeljek, 31. december - VELIKO SILVESTROVANJE:
- 21.00 - NUŠA DERENDA, 
- 00.30 - POP DESIGN.

Torek, 1. januar 2019:
- 20.00 - VICTORY.

Tradicionalno ... Prvi dan Vlado Kreslin

Tako kot lani in predlani, bo tudi letošnji prvi dan Čarobnega decembra (čeprav še v novembru) nastopil Vlado Kreslin. Njegov koncert bo potekal na Trgu Leona Štuklja od 22. ure naprej, pred njim pa bodo praznično dogajanje otvorili No Name Blues Band.

Maribor praznično razsvetljen že novembra, prevladovala bo vijolična

V Mariboru je za praznično okrasitev, ki bo zasvetila ta petek ob 17. uri, letos namenjenih 120.000 evrov, kar je 30 tisočakov več kot lansko leto. Znova pa se bo štajerska prestolnica ob pomoči Narodnega doma Maribor, Društva Hiša! in Zavoda Mars Maribor prelevila še v Vilinsko mesto, ki je pravljično mesto v pravem mestu. 

Oživeli bodo tudi skriti kotički Maribora. Na Slomškovem trgu bosta stali dve skulpturi, Rotovški in Židovski trg pa bosta imela vsak svojo svetlobo skulpturo. In to še ni vse ...

Za najmlajše bodo že prvi dan odprli prijetno dnevno sobo, ki ji pravijo Vilinska čitalnica igralnica. V njej bodo lahko otroci skupaj s starši, dedki, babicami in strici ustvarjali in se igrali na prijetnih mehkih blazinah, ki bodo oblečene v stare puloverje. Obujali bodo tudi stare običaje, na dvorišču si bodo lahko ogledali kako so včasih kovali. V zgornjih prostorih pa bodo odprli umetniško sobano, kjer bodo povezovali različne vrste umetnosti in spoznavali umetnike. 

Avtorica idejne zasnove letošnjega Vilinskega mesta je Neva Vrba ob pomoči kiparja Marjan Mirta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice