FOTO: Jure Banfi
Mariborčanka Ilka Štuhec je stara nova svetovna prvakinja v smuku. Z 22. kolajno na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju bo danes prispela v domovino, številni pa se sprašujejo, kdaj in kje bo sprejem smukaške šampionke.

Ilka Štuhec je na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Äreju je pokorila vso konkurenco in osvojila še drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. S tem je simpatična Mariborčanka prva ženska, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku od leta 1989. Pred Štuhčevo, ki je rojena leta 1990, torej še preden se je rodila, je to nazadnje uspelo Švicarki Marii Walliser, svetovni prvakinji v smuku v letih 1987 in 1989.

Z zlato kolajno je zaključila nastope na svetovnem prvenstvu, a sezone še zdaleč ni konec. Štuhčevo v svetovnem pokalu čaka ogorčen boj za smukaški mali kristalni globus. Do konca sezone so na sporedu še trije smuki. Prvi v Crans Montani, nato sledi Rosa Hutor ter finalni v Soldeuu.

Ilka se vrača pozno ponoči, a čez nekaj ur gre že naprej

Po velikem zmagoslavju so iz vseh vetrov deževale čestitke na račun Mariborčanke. Številni v mestu se sprašujejo tudi, kdaj se bo pripravil veliki sprejem za šampionko, ki v zadnjih letih navdušuje vso slovensko športno javnost. A vsi navdušenci bodo morali zaradi natrpanega tekmovalnega urnika še nekoliko počakati.

Če je Ilka v Äre odpotovala z zasebnim letalom z mariborskega letališča, se na domači prag na tak način ne bo vrnila. Štuhčeva bo s Švedske pripotovala danes zvečer, ko bo predvidoma ob 20.20 pristala na zagrebškem letališču. V domači Maribor se bo tako vrnila pozno zvečer, časa za sprejem pa ne bo.

Mariborčanka bo v domači hiši le prenočila, saj se že jutri odpravlja na prizorišče naslednjih tekem v Crans Montani, kjer se bo pripravljala na nadaljevanje sezone.

Sprejem šele marca

Sprejema za svetovno prvakinjo bo tako organiziran v mesecu marcu, ko bo Štuhčeva končala svoje športne obveznosti za to sezono, so sporočili z mariborske občine. Termin sprejema bo takrat usklajen z njeno ekipo. Vse v želji, da bi Mariborčani šampionko znova pričakali v tako velikem številu kot ob prejšnjem naslovu najboljše smukačice na svetu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice