Letošnji december bo v Mariboru še posebej čaroben, aktiven in razgiban. Mariborčani bodo namreč lahko drsali na kar dveh drsališčih.

Bojan Šuštaršič, direktor podjetja Mopa, je za Mariborinfo potrdil, da bodo s partnerji uredili drsališče pod Pohorjem.

»V letošnjem letu agencija Mopa našla zadovoljive poslovne partnerje, s katerimi bo postavila drsališče ob Snežnem stadionu pri hotelu Arena. To je turistični del Maribora, kjer je dosti hotelov in gostov, ki bodo v zimskem času, razen smučanja, uporabljali še drsališče,« je dejal za Mariborinfo.

Drsališče pod Pohorjem bo ledno ploskev odprlo 3. decembra. Že 6. decembra bo otroke tam obiskal Dedek Mraz, v celem adventnem času pa bodo goste na ali ob drsališču zabavale razne skupine in aktivnosti na ledu.

Organizirano bo tudi praznovanje novega leta. V januarju pa bodo skrbeli predvsem za dodatno animacijo gostov, ki bodo lahko zvečer ali v primeru slabega vremena koristili to ledno površino.

»Drsališče bo odprto do 10. februarja, ker smo vezani na organizacijo svetovnega pokala Zlate lisice. Kasneje pa bomo videli, če bo po Zlati lisici drsanje za obiskovalce še vedno aktualno,« je še povedal Šušteršič.

Manjše, a ugodnejše

»Drsališče bo sicer manjše, kot tisto v mestu, saj smo pod Pohorjem prostorsko omejeni. Je pa pomembno to, da bo drsališče pokrito. Streha bo omogočala, da bomo lahko drsali v vsakem vremenu,« pojasnjuje direktor podjetja Mopa in dodaja, da bodo ob »osnovni ponudbi, drsališče bo odprto vsak dan med 10. in 21. uro, organizatorji dodali še več – drsalno stezo, ki bo omagočala, da se bodo drsalci drsali iz drsališča in se vračali nazaj.«

Za drsalce bo poskrbljeno tudi za infrastrukturo – možen bo najem drsalk in tehničnih pripomočkov za prve korake na ledu, s čeladami pa bo poskrbljeno za varnost. Program bodo dodelali tudi s tematskimi deli, kot so drsanje za najmlajše, drsanje ob disko glasbi, drsanje za starejše generacije, dejavnosti hokejskega kluba Lisjaki in še več.

Hotel Arena ob drsališču pa bo ponujal kulinariko in bogato gostinsko ponudbo.

Na 300 kvadratni metrih pričakujejo 15.000 drsalcev

»Organizatorji na 300 kvadratnih metrih ledne površine pričakujejo približno 15 tisoč drsalcev.« Šoštaršič pa ob tem poudarja še to, da bo drsališče po njegovem mnenju zagotovo polno, saj sodelujejo tudi z okoliškimi šolami, in pomagajo pri organizaciji športnih dnevov.

Šolarji marsikatere mariborske in okoliške osnovne šole bodo torej športni dan preživeli prav na drsališču pod Pohorjem.

»Še ena prednost tega drsališča pa je ta, da je na lokaciji omogočeno brezplačno parkiranje, prav tako pa bo to konkurenčno drsališče,« še pojasnjuje Šuštaršič. Pravi še, da bo cena vstopnice, ki bo kupcu omogočala več kot tri ure drsanja, cenejša, kot je cena drsanja v Ledni dvorani.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Zakaj brisete komentarje? Kaj pa svoboda govora??

Amateri!

Legionar (nepreverjen)

Če bomo imeli pravo zimo ,potem bo MB eno samo drsališče . Vedno jih sneg preseneti .

Starejše novice