Te dni Mariborčane razburja vest o tragediji, ki se je pripetila v Dvorani Tabor. V Športnih objektih Maribora se ne čutijo soodgovorne za tragedijo.

Potem ko so se v Dvorani Tabor v torek soočili s smrtnim primerom, je zdaj jasno, da je umrl moški, ki se je tam rekreiral. Igral je namizni tenis in med tem doživel zastoj srca.

Kot je izhajalo iz objave, s katero je Dejan Kaloh, mariborski poslanec iz vrst SDS, na družbenem omrežju Twitter pozval k odgovornosti, naj bi bil vzrok za tragičen razplet tudi dejstvo, da v dvorani ni nameščenega defibrilatorja.

Na zapis so se odzvali številni Mariborčani.

Ne gre kar tako prelagati odgovornosti

Na Športnih objektih Maribora smo izvedeli, da defibrilatorja v dvorani res ni, je pa bila v času tragedije prisotna reševalna ekipa.

»Drži, da v sami dvorani nimamo defibrilatorja, ampak se je v tistem času, ko se je zgodil ta tragični dogodek, v dvorani odvijala tekma v futsalu med reprezentanco Slovenije in Italije, zato je bila reševalna ekipa prisotna na kraju dogodka in so nemudoma pomagali, tako da se ne čutimo soodgovorne,« je pojasnil Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor.

Življenje ali zakonski predpisi

Dvorani Tabor najbližja lokacija, kjer je nameščen defibrilator, je Železnišarki teniški klub v Športnem parku Tabor. »Mi imamo defibrilatorje nameščene povsod, kjer je to zakonsko določeno. Na Kopališču Pristan, v poletnem času tudi na Mariborskem otoku in imamo ga v Ljudskem vrtu,« pojasnjuje Mežnar.

Ampak tragedija je jasno pokazala na pomanjkljivost. »Takoj smo začeli zbirati ponudbe in bomo opremili vse objekte. Ne glede na pravila, življenje je več vredno, kot bilo kaj drugega,« dodaja Mežnar.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski Gusar (nepreverjen)

Zalostno je kar se je zgodilo, ne moremo obsojati nikogar za dogodek, ce je nekomu odpovedalo srce. Lahko bi se zgodilo sredi ulice ali gozda. Zalostno in Ne primerno pa je tudi, da doloceni ljudje zalost in bolecino nekoga drugega zlorabljajo da sebe povzdigujejo in delajo boljse, pametnejše in pomembne. To res ni primerno v takih situacijah.

Legionar (nepreverjen)

Provokatorjem kot je značilno za strankarsko SDS tudi defibrilatorji možganov ne pomagajo .

Starejše novice