Po Sloveniji že vso popoldne nastajajo krajevne nevihte. Nekatere od njih so tudi močnejše z nalivi in točo.

Do večera bodo nekatere nevihte lahko močnejše z nalivi in točo, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje. Vremenoslovci so za del Štajerske izdali oranžno opozorilo za nevarnost močnejših neviht, okoli 20. ure pa so meteorologi izdali rdeč alarm za verjetnost trenutnega pojavljanja toče za Podravje.

Močno neurje z debelo točo, ponekod v velikosti dlani, je popoldne že divjalo na Dolenjskem in Gorenjskem, sodro so opazili ponekod po osrednji Sloveniji.

Rdeč alarm za nevarnost toče za Podravje (vir: ARSO).
Radarska slika padavin ob 20.30 (vir: ARSO).
Vremensko opozorilo (vir: ARSO).

Toča tudi po Evropi

Sicer pa je hudo neurje z močnim deževjem in točo ponoči pustošilo po delih južne in vzhodne Nemčije ter severozahodne Češke. Iz Nemčije so poročali predvsem o gmotni škodi, na severu Češke pa je med drugim vlak trčil v podrto drevo.

Na Bavarskem so vremenoslovci namerili sunke vetra s hitrostjo do 120 kilometrov na uro, poročaloi pa s tudi o ogromni toči s premerom do šest centimetrov. Zaradi toče je bilo na širšem območju Münchna poškodovanih več avtomobilov in strešnih oken, zaradi močnega deževja pa je poplavljalo hiše.

Sončno in vroče vreme v četrtek in petek, nevihte malo verjetne

Nevihte bodo  po podatkih slovenskih meteorologov možne tudi ponoči. Pihal bo šibak jugovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, popoldne v gorskem svetu ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo šibak južni do vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Goriškem in ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice