V Hotel City Maribor je potekal Regionalni karierni sejem 2017, ki ga je organiziral zaposlitveni portal MojeDelo.

Zaposlitveni portal Mojedelo.com že 13 let ljudem ponuja zaposlitvene oglase in številne priložnosti za zaposlovanje. Brezposelnim osebam pomagajo, da pridejo čim hitreje do zaposlitve, podjetjem nudijo neposreden stik z kandidati iz lastne okolice, nudijo tudi zaposlitvene oglase za študente in imajo vse oblike zaposlitev. Organizirali so že 3. karierni sejem v Mariboru, na katerem je bilo predstavljeno več kot petdeset uspešnih podjetji - med njimi kar dvajset iz Avstrije. Med drugimi so bila med podjetji tudi Magna Steyr, Pošta Slovenije, Mark Metal, Bookmark Leather, Decathlon in drugi.

»Če vsi vemo, kaj želimo in v čem smo dobri, se bomo delodajalcu lahko prodali. Izhajajte iz sebe in se prijavite tam, kjer čutite, da ste lahko res dobri,«  je dejala Maruša Grah, vodja marketinga pri Stiria Digital Marketplaces, ki upravlja s portalom MojeDelo.com.

Kaj so ponujali?

Karierni sejem je v Hotel City Maribor nudil spoznavanje potencialnih delodajalcev, možnosti opravljanja več razgovorov, pomoč pri pisanju prošenj, sestavljanju življenjepisa, priložnosti za izognitev dolgim postopkom in samo karierno svetovanje. Ljudje so imeli enkratno priložnost, da jim strokovnjaki na svojem področju svetujejo, kako nastopati na trgu dela, kako pripravljati dokumente – od življenjepisa, motivacijskega pisma in vsega ostalega, da delodajalec nekoga prepozna kot primernega kandidata.

Prav tako so obiskovalci imeli priložnost slišati karierna predavanja uspešnih podjetnikov, ki so predstavili svojo pot uspeha in nudili nasvete ter malenkost motivacije. Na voljo je bilo tudi brezplačno psihometrično testiranje, ki je pokazal kako pomembno je, da urimo veščine v katerih smo dobri, prav tako pa je pokazal naše šibke kompetence, ki jih imamo vsi.

»Zakaj dobimo službo? Ker ima nekdo nek problem in raje plača nekomu, da tega problema ne bi več imel,« kratko in jedrnato pravijo na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com.

Prav tako so se predstavila različna podjetja, ki so iskala zaposlitveni kader in potencialne kandidate. Ljudje, tako mlajši kot tudi starejši, ki so želeli so lahko izkoristili enkratno priložnost. Če ste mogoče zamudili karierni sejem, ste brez službe ali pa samo iščete nekaj novega, imate še vedno priložnost, da obiščete zaposlitveni portal Mojedelo.com, kjer vam ponujajo personalizacijo in karierni profil, kjer vam po vaših kompetencah sestavijo izbiro prostih mest, ki so primerna za vas.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice