Poškodovanci na vzhodnem delu države bodo z novembrom končno imeli enake možnosti dostopa do helikopterske nujne medicinske pomoči, kot osrednji del Slovenije.

Po najnovejših napovedih ministrstva za zdravje se bo nujna medicinska pomoč s helikopterjem v Mariboru začela izvajati novembra. Tako bodo končno imeli poškodovanci na vzhodnem delu države enake možnosti dostopa do nujne medicinske pomoči s helikopterjem, kot ga ima osrednji del Slovenije.

Z začetkom novembra na mariborskem letališču

Kot poročajo na STA, jim je ministrstvo za zdravje pojasnilo, da bodo v Mariboru poskusno začeli z delom v začetku novembra, od 15. novembra dalje pa v polni meri. V poletnem času traja bo ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči v pripravljenosti med 8. in 20. uro, v zimskem pa v svetlem delu dneva.

Glavni namen helikopterske nujne medicinske pomoči je oskrba bolnikov in poškodovancev ter njihov prevoz v bolnišnico s pomočjo medicinsko opremljenega helikopterja. Reševalno posadko sestavljajo zdravnik, zdravstveni tehnik, pilot in letalec reševalec.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice