V Mariboru je letos več labodjih zaljubljencev. Gnezdu labodjega para v Melju je narava malo ponagajala. A še preden bi jajca popadala v vodo, so paru priskočili na pomoč.

Kar dva labodja para sta si letos gnezdo uredila na Lentu, en par naraščaj pričakuje na levem bregu Drave v bližini dvoetažnega mostu v Melju.

Labodjemu paru na Oreškem nabrežju se je gnezdo začelo nagibati, na kar je Društvo za zaščito živali Maribor opozorila občanka, ki je opazila spremenjeno gnezdo ob sprehajalni poti. Društvo se je obrnilo na strokovnjaka Goloba iz Mute in skupaj so pomagali labodjemu paru. 

»Oboroženi z grabljami in s slamo smo se odpravili na pot. K sreči stanje ob prihodu ni bilo toliko slabo, kot smo sprva mislili. Tako gnezda in jajc ni bilo treba reševati »na pol iz vode« pred padcem v reko,« so zapisali na Facebook strani društva. 

V bližini gnezda so nasuli slamo, da si bo bodoča labodja mama lahko obnovila gnezdo. »Ata labod se je z umirjeno in nadvse edinstveno »predstavo« metanja vej iz vode v zrak ter kljunčkanja, verjetno zahvalil.

Labodka se iz mesta v gnezdu ni niti za trenutek premaknila. Je le stegnila vrat in vzela prvi snopič slame ter ga položila v gnezdo. Umaknili smo se, da lahko v miru nadaljujeta svojo skrb,« dodajajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Pohvalno...

Starejše novice