V mariborskem zavetišču za živali se nahajajo prikupni trije hišni ljubljenčki, ki iščejo nov dom. Psička Brina in maček Garfi sta prijatelja, ki bi rada skupaj živela še naprej, dom pa išče tudi cartljiva Risa.

Sredi februarja sta v mariborsko zavetišče za živali skupaj prišla psička Brina in maček Garfi. Brina je prijazna, leto dni stara, igriva, cartljiva, nežna in pozorna psička, ki je hitro učljiva. Naravnost obožuje bližino človeka in nežno božanje, dobro pa se razume tudi z drugimi živalmi. Psička se oddaja skupaj z mačkom Garfijem, s katerim sta bila sprejeta skupaj. Garfi je prav tako leto dni star prijazen, igriv, aktiven in cartljiv maček. Dobro se razume z drugimi mačkami, kot tudi s psi.

Prijatelja Garfi in Brina.

Že sredi januarja pa je v zavetišče prišla umirjena psička Risa, ki je letos dopolnila sedem let. Psička je prijazna in neizmerno cartljiva, dobro je socializirana in navajena je hoditi na povodcu. V zavetišče je bila predana zaradi odhoda skrbnika v dom za ostarele. Risa je trenutno močno otožna, saj pogreša človekovo bližino, zato bi nujno potrebovala nov ljubeč dom.

Če ste zainteresirani za posvojitev, ali poznate koga, ki bi ga nov najboljši prijatelj razveselil se obrnite na telefonsko številko 02 480 16 60 ali elektronsko pošto [email protected] .

Risa močno pogreša človekovo bližino.

Najdimo jim nov dom

Zavetišče je prehoden dom za vse izgubljene, zavržene in mučene živali. Tukaj žival sprejmejo, jo zdravstveno oskrbijo, sterilizirajo ali kastrirajo, nato pa ji poskušajo najti nove lastnike. Med začasnim bivanjem živali v zavetišču posebej psom nudijo dnevno gibanje s sprehajanjem.

»Pri oskrbi živali nam pomagajo prostovoljci, sprehajalci in seveda številni donatorji, ki nam prinesejo hrano, priboljške, povodce in raznorazne pripomočke, s katerimi nam veliko pomagajo pri sami oskrbi živali. Tako se s skupnimi močmi potrudimo, da je bivanje živali v tem prehodnem domu čim lepše, kar nam tudi dobro uspeva. Sicer res, da zavetišče ni hiša veselja za živali, po drugi strani pa le imajo streho nad glavo, polne želodčke, veterinarsko oskrbo, dnevne sprehode in seveda obilo ljubezni,« razlaga Tomaž Kristanič, vodja Zavetišča za živali Maribor.

»Naše poslanstvo je zapuščenim živalim z vašo pomočjo zagotoviti topel in ljubeč prehodni dom ter jim čim prej poiskati nove lastnike. Naša vizija je idealno zavetišče – torej prazno zavetišče,« še pravijo v zavetišču.

Zakaj sploh posvojiti žival?

»Vsekakor lahko posvojitev živali iz zavetišče priporočamo. Vse živali so namreč veterinarsko pregledane, mikročipirane s pripadajočim evropskim potnim listom, tretirane proti zunanjim in notranjim zajedavcem, cepljene proti kužnim boleznim - psi tudi proti steklini, psice so sterilizirane, mačke so sterilizirane in mački kastrirani. Seveda poleg tega, da je vse urejeno, so pri nas živali, ki so pobegnile, so bile zavržene, so tako ali drugače izgubile svoj dom in so seveda neizmerno vesele, ko dobijo nov ljubeč dom, s čimer so izpopolnjene njihove naravne potrebe,« pojasni vodja zavetišča in še pristavi:

»Marsikdaj imajo ljudje stereotipno razmišljanje o živalih v zavetišču, da so prestrašeni, imajo takšne in drugačne travme, hude vedenjske težave ... Kar v veliki večini ne drži. Posvojitev živali iz zavetišča toplo priporočam.«

Posvojitev živali, ki je ostala brez doma ali lastnika, toplo priporoča tudi uredništvo Mariborinfo. Zato vsak teden objavljamo zgodbo živali, ki je pristala v zavetišču, in osveščali ljudi o posvojitvah. Pomagajmo jih najti topel in ljubeč dom!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice