Vijolični nogomet je mlademu Mariborčanu pomagal iz stiske, danes si življenja brez NK Maribor ne predstavlja.

Kdo ne pozna 19-letnega Mariborčana Roka Černica, strastnega navijača Nogometnega kluba Maribor? Ljudem se je v srce vtisnil z dobrodelnostjo, zdaj pa je nase opozoril še z Facebook stranjo Dom prvakov - Maribor Matchworn shirts, na kateri predstavlja svojo neverjetno zbirko nogometnih dresov. "Ljubitelji nogometa lahko na moji strani najdejo prav vse, kar je povezano z klubom," ponosno stran predstavlja mladi navijač vijoličnih.

Na enem mestu so zbrani dresi, šali, medalje, značke, pa tudi literatura, zastave, žoge, rokavice in še in še: "Tisti, ki bodo stran spremljali, bodo lahko zasledili tudi razne projekte, ki jih imam namen in jih bom izpeljal. Na primer dražbe in podobne stvari."

V stiski je v vijoličnem nogometu našel uteho

Rokova ljudezen do nogometa in predvsem NK Maribora izvira že iz otroštva. "Z očetom sem hodil na tekme, kasneje tudi treniral, nato se je vse ustavilo zaradi zdravstvenih težav, ampak nogomet sem imel vedno rad," nam zaupa mladi Mariborčan in nadaljuje zgodbo: "V življenju sem šel skozi različna obdobja, nekatera so bila tudi zelo težka in meni kot najstniku je takrat mariborski nogomet postajal v uteho pri raznih stvareh. Nisem si predstavljal življenja brez kluba, nogometnih tekem in igre."

Začel je zbirati drese, danes pa v njegovi zbirki najdete vse. Ne zamudi namreč nobene tekme in je eden redkih navijačev, ki po vsaki tekmi počaka igralce in jim čestita: "Pa tudi če čakam po tri ure po tekmi, vedno počakam še zadnjega igralca in mu čestitam, naj bo to domača tekma ali gostovanje." 

V zbirki tudi dres muzejske vrednosti

Dijak mariborske ekonomske šole je najbolj ponosen na sem na starejše drese v zbirki. "Še posebej na Trinajstico, ki je najstarejši primerek v moji zbirki. Žal ne vem, kateremu igralcu pripada, ampak ima muzejsko vrednost. Bila je nošena tam nekje med letoma 1970 in 1975." Pohvali pa se lahko tudi z dresom Igorja Pozniča, Anteja Šimundže, pa Bozga, Galiča, Križana ... Zbirko, ki jo sproti dopolnjuje, si lahko vsakdo ogleda na Facebook strani Dom prvakov - Maribor Matchworn shirts

"Na enem mestu želim združiti navijače in simpatizerje nogometa, zbiratelje ter navijače nogometnega kluba Nk Maribor. Na njej me lahko ljudje kontaktirajo, če imajo kakšno vprašanje. Z veseljem bom odgovarjal, kliknejo lahko kakšen všeček, napišejo komentar, kritiko ali pohvalo. Vsakega odziva bom vesel."

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice