Žalost je videti v očeh Dušana Zagorca, idejnega vodje Aleje velikih v Gornji Radgoni. Pravi, da ga je nesramno dejanje močno prizadelo.

Vandalizem ne pozna meja. Nepridipravi so, kot smo že poročali, minuli konec tedna bili na delu v Gornji Radgoni, kjer so oskrunili doprsne kipe pomembnih osebnosti. Med njimi je tudi kip generala Rudolfa Maistra

»Škoda narejena, meni osebno čustvena in moralna. Ker srce se mi para,« nam z žalostjo pove Dušan Zagorc, idejni oče Aleje Velikih v Gornji Radgoni.

Dejanje je pretreslo tudi župana Gornje Radgone: »Z žalostjo ugotavljamo, da v Gornji Radgoni res vandalizem ne pozna meja, res me žalosti dejstvo, da onečaščamo zgodovino,« se je odzval Stanislav Rojko, župan Gornje Radgone.

Škoda je bila storjena z rumenim pršilom, vandalizem pa so nemudoma prijavili policiji.

»Porisanih je osem doprsnih kipov v Aleji. Zadnja dva nista porisana, tudi en kip v Aleji svetega Petra ni bil porisan,« še dodaja Zagorc. 

Rumene packe so na kipih opazili v ponedeljek zjutraj, predvidevajo pa, da je do uničenja prišlo v noči iz sobote na nedeljo.

Stroške nastale škode ocenjujejo na približno 4000 evrov

V primeru, da krivca ne najdejo bo stroške krila občina Gornja Radgona.

»Jaz upam, da bomo čimprej odkrili storilce, jih kaznovali in stvari spravili v red, tako kot morajo biti,« pove Rojko. 

Storilcev za zdaj niso našli, na murskosoboški policiji pravijo, da je bil opravljen ogled, sledi zbiranje obvestil. Na pristojno okrožno državno tožilstvo bo podana kazenska ovadba.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hohoho (nepreverjen)

Zascitniki tradicijonalnih vrednot.

SLO (nepreverjen)

Storilci so rodovniški gamadi.

Pajcek (nepreverjen)

Gamad domobranska.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Starejše novice