Trenutno Ruše in Selnico ob Dravi povezuje le en most čez Dravo, v prihodnje pa bi jo naj povezovala še kolesarska proga.

Kolesarska steza naj bi v prihodnje tekla po predvideni Dravski kolesarski poti čez most, a je potrebno še dobiti dogovor z zasebnimi lastniki zemljišč in obnoviti most, poroča STA.

Kolesarska pot se bo urejala v sklopu obnove mostu čez Dravo, ki je že močno načeta.

"Direkcija RS za infrastrukturo bo v letošnjem letu naročila izdelavo projektne dokumentacije za rekonstrukcijo mostu čez Dravo v Rušah na R2-435. Izdelovalec projektne dokumentacije bo preučil možnost širitve mostu tudi za kolesarske steze in le-to tudi vključil v projekt. Sama gradnja pa je predvidena po uvrstitvi investicije v Načrt razvojnih programov, predvidoma v letu 2018," so za STA pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo.

Nova trasa bo ločena od ostalega prometa

Na selniški strani se bo pot priključila na delno že urejeno tako imenovano Jabolčno pot, na ruški strani pa na kolesarsko povezavo do Maribora, za katero se trenutno ureja nova trasa.

"Nova trasa bo ločena od ostalega prometa in bo od Ruš do meje z mariborsko občino oziroma Poslovne cone Marles potekala ob železniški progi, na zemljišču Slovenskih železnic. Za uporabo tega zemljišča je občina od Slovenskih železnic že pridobila služnost za uporabo trase," je za STA pojasnil Davorin Ferk z Občine Ruše.

Nekaj težav imajo na mariborski strani. Mariborska občina namreč še ni pristopila k planiranju trase od Laznice do Maribora.

Občina Ruše navezuje svoj del trase na 120 kilometrov kolesarskih stez po Ruškem Pohorju, ki so jih lani označili v okviru projekta Ride Ruše, ter na izgradnjo Centra urbanih športov, kjer bo tudi dodatna servisna infrastruktura za kolesa. Odprtje Centra urbanih športov v okviru Športnega parka Ruše bo naslednji mesec, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice