Del projektne ekipe »Maribor is the Future« se je z okrepitvijo iz Rajzefiberja med 6. in 10. marcem podal na prvo skupno ekshibicijo – predstavitev pred tujo publiko in tujimi poslovnimi partnerji.

Ekipo Maribor is the Future! in Rajzefiber je pot zanesla na eno največjih mednarodnih turističnih borz na svetu, ITB v Berlinu, in na hipsterski Berlin Travel Festival, ki se je odvijal v istem časovnem obdobju. Kljub temu da lastne stojnice za sejemsko predstavitev zaradi finančnih omejitev ni bilo, si meja glasniki mariborske prihodnosti niso postavljali. 

Letos se je na ITB predstavilo vseh šest kontinentov, več kot 180 držav, več kot 10.000 razstavljavcev, več kot 110.000 poslovnih obiskovalcev in več kot 160.000 vseh obiskovalcev sejma. Za slednje ITB predstavlja izjemno priložnost obiskati cel svet na enem mestu.

Berlin Travel Festival je mlad festival, ki se je po uspešni lanskoletni predstavitvi v letošnjem letu odvil drugič. Festival je zasnovan na način, da združuje nove načine potovanja s profilom modernega turista, ter predstavlja prostor povezovanja turistov, popotnikov in ponudnikov skozi skrben izbor blagovnih znamk, izdelkov in publikacij.

Hrabro so se zapodili na mednarodni podij in skušali preostale ponudnike obeh sejmov prepričati v srčnost in gostoljubnost mesta, iz katerega prihajajo. Na tak način so sklenili številna nova poznanstva s predstavniki turističnih destinacij, organizatorjev potovanj in turističnih agencij širom sveta.

Večji poudarek so posvetili bližnjim turističnim trgom, in sicer Avstriji, Nemčiji, Hrvaški, Srbiji, Madžarski, Češki in Slovaški, s katerimi so se dogovarjali tudi glede morebitnega skupnega projektnega sodelovanja.

Ob obisku obeh sejmov so skrbno motrili dogajanje okoli sebe, se na tak način učili poslovnega komuniciranja, mednarodnega delovanja ter spoznavali aktualne turistične trende, načine in kanale turistične promocije, ter primere dobrih praks s posameznih turističnih področij.

V ta namen so se znotraj sejemskega dogajanja udeležili nekaterih predavanj in seminarjev, ki so se jim zdeli ključni za nadaljnje delovanje njihovega projekta.

Okrepljeni z novimi informaciji in polni novih idej se v teh dneh lotevajo posejemskih dejavnosti in podajanja informacij o Mariboru in njihovem projektu, vsem, s katerimi so na sejmih vzpostavili oseben stik, in za katere menijo, da so primerni za poslovno sodelovanje v prihodnje. 

Predstavnik Rajzefibra se je med drugim že uspel dogovoriti, da se naslednje leto Maribor z lastno stojnico predstavi na Berlin Travel Festivalu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice