S posodobljenim spletnim orodjem Karierna tržnica študentje in diplomanti Univerze v Mariboru do novih zaposlitvenih priložnosti.

Karierni center Univerze v Mariboru je posodobil in nadgradil spletno orodje Karierna tržnica, katere glavna naloga je zagotavljati nenehno možnost mreženja med delodajalci in študenti ter diplomanti Univerze v Mariboru (UM).

Do orodja lahko dostopate na spletni strani Kariernega centra (www.kc.um.si), študentom pa omogoča, da se s kratkimi osebnimi predstavitvami predstavijo vsem tistim delodajalcem, ki so včlanjeni v bazo, prav tako pa lahko delodajalci vidijo te osebne predstavitve in se nato tudi odločijo za vzpostavitev stika ter tako posledično pridobijo nov kader.

»Karierna tržnica je spletno orodje, ki smo ga v preteklosti že imeli, a ga vseskozi nadgrajujemo. Z vrsto dodatnih promocijskih in tudi vsebinskih aktivnosti bomo v prihodnje našo bazo še okrepili tako na strani delodajalcev kot tudi na strani študentov in diplomantov«, je dejal Matej Kosi iz Kariernega centra UM.

Glavni namen spletnega orodja Karierna tržnica je zagotoviti nenehno možnost mreženja med delodajalci in študenti ter diplomanti UM.

Organizirana bo Karierna tržnica v živo

Karierna tržnica od zdaj naprej omogoča tudi sodelovanje tujih delodajalcev in pripravo predstavitve v tujem jeziku. Za učinkovito načrtovanje karierne poti, je študentom in diplomantom na voljo tudi novo spletno orodje, s katerim si lahko pripravijo svoj karierni načrt.

Karierni center Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje – OS Maribor in OS Ptuj, organizira 20. aprila Karierno tržnico v živo, s katero želijo študentom in iskalcem zaposlitve omogočiti, da navežejo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

Na kariernem sejmu, ki bo potekal v okviru prireditve, se bodo udeleženci osebno srečali z delodajalci, se jim predstavili in z njimi izvedli hitre zaposlitvene razgovore. Tako želijo študentom in diplomantom ter iskalcem zaposlitve omogočiti, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice