Znana Mariborčanka Sandra Auer stavi na svojo poslovno idejo, aplikacijo za naročanje za kozmetične storitve SpaMatch, ki bo izšla septembra.

Mariborčanka Sandra Auer je najbolj znana kot hčerka slavnega televizijskega obraza Stojana Auerja, kot nekdanja pevka in tudi tekmovalka v resničnostnem šovu Big Brother Slavnih. A potem, ko si je ustvarila družino, je napočil čas, da se preizkusi v poslovnih vodah.

Svojo poslovno idejo, do katere je prišla pred letom in pol, pospešeno razvija. Z njo želi osvojiti Slovenijo, pozneje pa se razširiti tudi v tujino. Že septembra bo luč ugledala aplikacija SpaMatch, s katero bo naročanje na kozmetične storitve uporabniku prijazno, kot še nikoli prej.

Za naročanje porabila več kot dve uri

Vse se je začelo slabi dve leti nazaj, ko je na podlagi lastnih izkušenj Sandra Auer ugotovila, da je potrebno narediti revolucijo v sistemu naročanja, ki bo usmerjeno k uporabniku.

»Bila sem zelo zaposlena, z dvema otrokoma in enim avtomobilom v gospodinjstvu. Tako sem imela zelo malo prostega časa oziroma si ga nisem mogla načrtovati vnaprej. Rada imam masaže in ko sem končno našla čas za sprostitev, nisem našla nikogar, da bi me recimo čez dve uri, ko sem imela čas, vzel na masažo,« je za naš medij začela pripovedovati Auerjeva.

Takrat je morala opraviti nešteto klicev, da je vendarle našla prostega ponudnika in se naročila na masažo. A za to je porabila dve uri.

»Začela sem razmišljati, da bi preskočila ta korak klicanja vsepovsod in bi nekam le napisala, da si želim masažo, ponudniki pa bi to videli in javili, če imajo prosto.«

Pomagala tudi prijateljica iz Kuvajta

Še ena izkušnja ji je dala vedeti, da bo treba nekaj spremeniti. Sandra Auer ima namreč dobro prijateljico iz Kuvajta, katero je, ko je ta prispela v Slovenijo, naročala na več vrst kozmetičnih storitev. Sama namreč ni dovolj poznala slovenskega jezika, poleg tega pa ni poznala trga.

Tako sta skupaj s prijateljico ugotovili, da lahko iz svojih izkušenj izpeljeta uspešno poslovno zgodbo. Lani poleti sta združili moči in nastala je spletna stran. Takrat so deloma preizkusili trg in ugotovili, da je to super poslovna ideja, a da spletna stran ni dovolj ažurna. Padla je odločitev, da je edina možna rešitev aplikacija.

Kako bo delovala aplikacija?

Aplikacija bo uporabniku, kot pravi Auerjeva, zelo olajšala življenje. »Uporabnik bo na aplikaciji zapisal »Danes ob 16. uri potrebujem masažo.« Vsi ponudniki, ki bodo v naši bazi bodo to videli oziroma dobili obvestilo, da ta uporabnik potrebuje ob tej in tej uri to storitev. Če bo imel ponudnik prosti termin, bo preprosto le potrdil prijavo,« je povedala Mariborčanka.

Ko si bo uporabnik zaželel določene kozmetične storitve, se mu bodo prikazali vsi prosti ponudniki v dosegu, ki si ga sam določi. Vsi ponudniki bodo imeli določeno ceno, oceno in tudi razdaljo od uporabnika.

Velika prednost tudi za ponudnike

»Za ponudnike na drugi strani pa aplikacija pomeni, da bodo zmanjšali čas naročanja, da se jim ne bo več potrebno oglaševati na telefonske klice, ampak bo vse na voljo preko aplikacije s preprostim dotikom.« Aplikacija SpaMatch bo sledila svetovnemu trendu, da se vse storitve obračajo proti uporabniku, za uporabnika, je še dodala Sandra Auer, ki svojo aplikacijo primerja z uspešnicama Uber in Airbnb.

Ponudniki bodo preko aplikacije dobili povpraševanja na aplikacijo, imeli pa bodo tudi vpogled v oceno uporabnika. Vsakega uporabnika bodo namreč ponudniki ocenjevali po verodostojnosti oziroma točnosti, ko je bil naročen.

Aplikacija bo izničila tudi jezikovne prepreke. V primeru, da si bo tujec v Sloveniji želel kozmetične storitve in bo to vnesel v aplikacijo SpaMatch v svojem jeziku, bodo ponudniki obvestilo dobili v slovenščini.

»Ponudniki si bodo z aplikacijo tudi polnili proste termine. S pomočjo naše aplikacije bodo večali svoj promet in imeli uspešnejše podjetje,« je ponudnikom sporočila Sandra Auer.

Osvojiti Slovenijo, nato še svet

Sprva bo SpaMatch deloval za kozmetične storitve v Mariboru in Ljubljani. Že prihodnji mesec, septembra, bo izšla aplikacija, ki bo sprva povsem osredotočena na uporabnike. Kmalu za tem bodo sledile nadgradnje, do konca leta oziroma v prvih šestih mesecih delovanja aplikacije pa bo aplikacija že razširjena po vse Sloveniji.

Aplikacije bo za uporabnike povsem brezplačna, za ponudnike pa bo na voljo enomesečno brezplačno obdobje. Za tem bodo ponudniki lahko imeli sklenjeno naročnino za prisotnost v aplikaciji.

»Želimo si priložnost od ponudnikov, da preizkusijo vsaj mesec dni, ko bo brezplačno. Naj ne bodo prestrašeni, saj lahko s tem le veliko pridobijo. Imajo priložnost, da bomo v Sloveniji prvi s to aplikacijo, da jim pozneje s širitvijo v svet ne bo žal. Promet jim bo le rasel,« se je k ponudnikom, ki so na začetku sramežljivi, obrnila Sandra Auer.

»Takega poslovnega modela, kot ga imamo mi, ga nima nihče na svetu. Tudi pri nas je mogoče narediti uspešno zgodbo z aplikacijo. Le ponudniki nam morajo prisluhniti. Sprva so skeptični, ko pa spoznajo našo zgodbo in načrte pa so navdušeni,« je izpostavila Auerjeva.

Ekipa, ki zagnano dela na poslovni ideji in projektu skupaj s Sandro Auer, šteje tri člane. Njihov prvi cilj je, da se aplikacija do potankosti preizkusi v praksi najprej v Mariboru in Ljubljani, v prvih šestih mesecih delovanja pa se že razprši po celotni Sloveniji.

»Zatem sledi širitev v sosednje države, pozneje pa morda še globje,« je ambiciozna Auerjeva.

FOTO: SpaMatch

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice