Hoja in sankanje sta po smučarskih progah Mariborskega Pohorja prepovedana, nočna smuka na zaprtem smučišču pa je celo življenjsko nevarna.

Nemalokrat se pohodniki kar po smučarski progi odpravijo na Mariborsko Pohorje, smučarji pa se morajo izogibati tudi sankačev. A tega upravljalec smučišč ne bo več dopuščal. Pohodniki ali sankači na smučarsko progo ne smejo, le smučarji s smučarsko vozovnico. To sporočajo tudi opozorilne table - hoja in sankanje po smučarskih progah sta prepovedana. Pohodnike, sankače, voznike pležuhov in tudi turne smučarje, ki tega ne bodo upoštevali, čaka visoka kazen.

Stran od urejenih smučarskih prog 

Za pohodnike ali sankače, voznike pležuhov in turne smučarje, ki se ne držijo pravil, je zagrožena kazen od 400 do 800 evrov.

Čeprav strožja prepoved marsikomu ni po godu, predvsem tisti smučarji, ki se zavedajo nevarnosti, kazni pozdravljajo.

Termini za sankače 

Sankači in pležuharji so tako dobili posebne termine po nočni smuki, ko ostalih smučarjev ni več: »Vožnja s pležuhi oziroma poki je tako možna v četrtek, petek in soboto po nočni smuki med 21. in 22. uro od zgornje postaje gondole do doline po osvetljeni Čopovi progi.« Kupiti pa morajo enosmerne gondolske ali sezonske vozovnice.

Zakaj je smučanje ponoči nevarno?

A ne gre le za varnost v času obratovanja smučišča, ampak tudi ko je to zaprto. Smučarji namreč tvegajo svoje življenje, če smučajo, ko je smučišče zaprto.

Bodo pa odslej morali paziti tudi drugi obiskovalci. Strožje je nadzorovan promet ob vznožju Pohorja, kjer se vozila nepravilno ustavljajo in celo parkirajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice