Člani upravnega odbora Štajerske turistične zveze, na katero so povabili tudi častnega predsednika zveze Jožeta Protnerja in Doris Urbančič Windisch, direktorico Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, so se sestali na 10. redni seji.

Na njej so obravnavali aktivnosti zveze, seznanili pa so se tudi s predlogi za organe Turistične zveze Slovenije, saj bodo v mesecu marcu prihodnje leto volitve organov zveze, pa tudi z odločitvijo sedanjega predsednika Petra Misje, ki se po dveh mandatih za ta položaj ne bo več potegoval.

Ime predsednika še zavito v tančico skrivnosti

Po razpravi so člani upravnega odbora sklenili, da na mesto predsednika Turistične zveze Slovenije predlagajo svojega člana, ki ima vse pogoje, pa tudi bogate izkušnje na področju turizma in pomembne reference za zasedbo te funkcije. 

Poleg predloga za predsednika zveze, imena še niso želeli razkriti, so v upravni odbor zveze predlagali Janeza Ribiča, predsednika Štajerske turistične zveze in Poldeta Turka, podpredsednika Medobčinske turistične zveze Slovenska Bistrica, Marjana Maleka, člana odbora Štajerske turistične zveze, pa v nadzorni odbor.

Organizacija srečanja vseh županov občin

Na seji je direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje predstavila spremenjeno celostno podobo Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, v kateri naj bi se po predlaganih spremembah vse odvijalo pod »znamko« Maribor. Dosedanja ponudba pod logotipom Maribor-Pohorje je bila namreč bolj ozko usmerjena, izključevala je ostale ponudnike, denimo, Slovenske gorice, Haloze in številne druge, ki pa se morajo vseeno promovirati pod imenom, saj le na tak način tudi njim lahko zagotavljamo turistični razvoj. 

S predlagano spremembo so prisotni menili, da se bodo sedaj tudi ostale občine lahko vključevale in nenazadnje tudi finančno podprle zavod za turizem. Štajerska turistična zveza pa bo tudi pobudnik srečanja vseh županov občin, ki naj bi se vključevale, na katerem bi jim predstavili spremembe celostne podobe in tudi koristi, ki bi jih z vključevanjem v projekt pridobili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice