Foto: Jan Rozman
Težko pričakovane velike obljube in prenove Mariborskega otoka očitno tudi letos ne bomo dočakali. Bo pa do otoka že letos vodil nov in prenovljen most.

Že nekaj časa med obiskovalci Mariborskega otoka vlada negodovanje ob njegovi klavrni podobi in zaenkrat še neizvedeni temeljiti prenovi, ki bi jo kopališče nujno potrebovalo.

Kot kaže, tudi letos ne bo drugače, je pa mariborska občina razkrila, da bo prenovila že prav tako zdelan most, ki vodi do kopališča.

Mestna občina Maribor je tako trenutno v fazi podpisa pogodbe z izdelovalcem projektne dokumentacije za sanacijo mostu na Mariborski otok. Iz te osnove izdelane projektne dokumentacije bo razvidno, kaj je treba sanirati in koliko bo sanacija stala. 

Pri tem na občini dodajajo, da bo glede na že izdelano idejno zasnovo za pridobitev projektnih in drugih pogojev, sanacija razdeljena na posamezne faze, za katere bodo morali na občini zagotoviti sredstva v proračunu.

Tako so v načrtu predvidena dela sanacije protikorozijske zaščite jeklene konstrukcije, sanacije protikorozijske zaščite jeklene konstrukcije – razkovičenje, sanacija lesene krovne površine in sekundarne nosilne konstrukcije, sanacija podporne konstrukcije ter sanacija mostne opreme in inštalacij na objektu.

Občina ima z Mariborskim otokom velike načrte

Pri obnovi mostu pa se načrti mariborske občine ne končajo. Tako želijo zraven prenove mostu urediti javno razsvetljavo in komunalno urediti območje kopališča, gre predvsem za fekalno kanalizacijo, vodovod ter informacijsko in energetsko infrastrukturo.

Urediti želijo tudi kopališča v obstoječih gabaritih, kot investicijsko vzdrževanje, predvidevajo še označitev in ureditev poti na otoku, ureditev broda iz desnega brega Drave na otok in s tem ureditev sezonske prehodnosti, ureditev parkirišča pred mostom na otok z ureditvijo avtobusnega postajališča, ureditev javnega potniškega prometa na Dravi s pristanom pred mostom na otok, izvedbo natečaja za brv preko valobrana in ureditev pokrite kolesarnice, večnamenskega prostora ter piknik prostora pred mostom na otok.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborčan 1970 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

za to sranje bodo imeli pare
da bi pa spomenik na Trgu svobode popravili
pa ne
gamad

Aleš83 (nepreverjen)

???
Otok čaka na obnovo leta in leta. Popolnoma neizkoriščen potencial in končno se ga je nekdo uspel lotiti.

In reply to by Mariborčan 1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Končno! Vredno pohvale.

Hojs_MB (nepreverjen)

Super, končno!

božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

HOČEMO ,TAM BAZEN, BANDA PRERAČUNLJIVA

Starejše novice