Slika je simbolična.
Mestna občina Maribor je sporočila, da je glavno vodilo pri zasledovanju trajnostne urbane mobilnosti zagotoviti višjo kakovost bivanja v mestu. Ob tem dodajajo, da uvajajo parkirnino na Plinarniški ulici.

»Mestno središče je preobremenjeno z osebnim avtomobilskim prometom,« so danes za dejstvo označili v sporočilu iz Mestne občini Maribor.

Posledice se po besedah županstva kažejo v prometni obremenitvi kulturno in prostorsko pomembnih delov mesta, »še posebej mestnega jedra, ki je bilo zgodovinsko gledano zgrajeno ob upoštevanju povprečne hitrosti pešca in ne avtomobila«. 

Na Plinarniški ulici bo občina zaračunavala parkirnino

»V prostoru, kjer dominirajo prometnice, se posledično zmanjšuje dostopnost in povečuje povpraševanje po parkirnih površinah. Vse našteto pa predvsem negativno vpliva na bivalno in naravno okolje,« pojasnjuje mestna občina.

V Mestni občini Maribor je skupaj 2100 parkirnih mest, podatki pa kažejo, da se v mestu  v različnih časovnih intervalih zadržuje pribl 5400 vozil. 

Zasedenost zaprtih parkirišč je po navedbam mestne občine v povprečju med 60 in 80 odstotna, zato sklepajo, da je parkirnih mest v mestu dovolj.

»Na pobudo stanovalcev in nekaterih mestnih četrti kot enega izmed ukrepov trajnostne mobilnosti tudi v prihodnje načrtujemo širitev parkirnih mest z belo cono. Osnovno vodilo pri tem ni zaračunavanje parkirnine, pač pa spodbujanje ljudi k uporabi alternativnih oblik prevoza (kolo, hoja, javni prevoz …)« dodaja županstvo. 

V ponedeljek, 1. avgusta 2022, začne veljati nov prometni režim na Plinarniški ulici.

Cene parkiranja

Cena parkiranja v beli coni bo 0,50 evra na uro, stanovalci s stalnim prebivališčem na tem območju pa bodo imeli možnost nakupa dovolilnice za uporabo parkirnih mest. 

Vsem, ki so na tem območju zaposleni v okoliških podjetjih, bo ponujena možnost najema parkirnega prostora za 30 evrov na mesec. 

Prvi teden po uvedbi novega prometnega režima bodo redarji kršitelje zgolj opozarjali na kršitve, so še sporočili iz občine.

Trajnostna mobilnost v mestu

Mestna občina Maribor ob tej novici dodaja, da izvaja več projektov trajnostne mobilnosti v mestu, kot so izgradnja primerne infrastrukture za pešce, kolesarje in javni potniški promet. 

Med te štejejo ureditev nabrežja Drave – Lent, etapno ureditev 14 kilometrov dolge krožne Dravske promenade, izgradnjo Brvi Lent - Tabor, ureditev promenade Mestnega parka, dodatnih 100 kilometrov kolesarskih poti v različnih mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, vzpostavitev sistema souporabe koles Mbajk, vzpostavitev hitrih avtomatskih polnilnic za električne avtobuse in projekte, ki jih občina vodi skupaj z državo (železniški trikotnik in mobilnostno vozlišče, zahodna obvoznica, podaljšek Ceste proletarskih brigad, tunel pod starim mestnim jedrom …).

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rockandroll (nepreverjen)

Sramota, ljudje ste ovce, plačevanje parkirnin in sumljivi biznisi z nepremičninami sta edini zadevi ki se ju vesta iti šerifa na čelu Maribora in Ljubljane, čefurski posli. Narod pa bebav, javne površine vam zaračunavajo ki ste jih sami plačali.

Maligan (nepreverjen)

Ne se bat tebi nimajo kaj vzeti ker si klošar.

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

pohorskisvizec

Župan ne več,kje bi napolnil proračun!

Rušan Mehmed (nepreverjen)

Mi smo našega jebali

In reply to by pohorskisvizec

ip (nepreverjen)

Kaj se je zgodilo z radarji?

Mbb (nepreverjen)

Koliko brezplačnih parkirnih mest v mestu predvideva zakon glede na število prebivalcev in avtomobilov . In ne pozabimo,da plačamo prispevek za ceste ob vsaki registraciji .

APM (nepreverjen)

Kdaj mislite zaceti z deli z Limbusko obvoznico oz. podaljskom proletarskih brigad? Narejeno je do pekrske gorce in ze vec kot eno leto vse stoji.

Kak mislijo narediti tunel pod mestom, ce ne morete narediti 3 km ceste cez njivo in polja, ki je nujno potrebna zaradi nenormalne guzve ? V tujini bi to bilo narejeno v nekaj mesecih.

Starejše novice