Že naslednji vikend se obeta mednarodni festival, kjer se bodo združili sladki in pikantni užitki.

Nepozabno doživetje sladko pikantnih kreacij lahko doživite med 22. in 23.marcem, ko bo na trgu Leona Štuklja potekal Mednarodni festival Čili in Čokolada.

Prihajajo Številni ustvarjalci čilijevih in čokoladnih kreacij

V Maribor ponovno prihaja več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine. Predstavili nam bodo svoje slastne in pikantne izdelke, ter nas popeljali na posebno pekočo in sladko avanturo, kjer bomo lahko, tako okušali kot tudi soustvarjali. Izvedeli bomo vse, česar do zdaj še nismo vedeli o čokoladi in čilijih ter zakaj se nasprotja tako močno privlačijo.

Za vse ljubitelje čilija in čokolade, ki nam ni dovolj, da samo nahranimo svoje oči, bodo na voljo: čokoladne fontane, poslikava telesa s čokolado, čokolade na 1000, čokoladne pice, različne čili omake, čili posipi, čili sadike, organizirano tekmovanje za izbor najboljše čili omake, organizirano tekmovanje v hitrostnem jedenju čokolade, degustacija trendovskih rumov in viskijev in še mnogo sladkih in pikantnih presenečenj. 

Festival organizira podjetje FACTUMEVENT iz Maribora v sodelovanju in soorganizaciji s predstavniki skupnosti čilijev ter lokalnim pridelovalcem čilija Žigo Legnarjem, ki je poznan pod znanimi pekočimi omakami Napoj. Prav tako pri organizaciji sodelujeta mojster čokolade Gorazd Potočnik (GOX) in znani sladki »street fooder« Andrej Ojstrež Kogovšek.

Na podlagi lanskoletne izvedbe organizatorji beležijo veliko zanimanje obiskovalcev in interes razstavljalcev, zato ne dvomijo, da bo Trg Leona Štuklja tudi tokrat napolnjen do zadnjega kotička.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice