Z zadnjim januarjem se zapira ambulanta splošne medicine v Malečniku. Ker je izbira novega koncesionarja še v teku, pa so sporočili, kako bo poskrbljeno za bolnike, ki bodo sedaj ostali brez osebnega zdravnika.

Potem ko je zdravnica Darja Belec v Malečniku vrnila koncesijo, so bili krajani zaskrbljeni, da bodo ostali brez zdravnika. Kot kaže, temu vendarle ne bo tako, saj je na razpis za koncesijo prispela ena prijava.

A ker postopki še tečejo, bo v vmesnem času za zdravstveno varstvo pacientov poskrbljeno v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor.

Darja Belec namreč v torek, 31. januarja, končuje z delom v ambulanti splošne medicine Malečnik, Mestna občina Maribor pa je že izvedla razpis za nadomestnega koncesionarja, ki bo z delom pričel takoj, ko bodo uredili vse potrebne postopke.

Na mariborski občini ocenjujejo, da bodo vsi pogoji za ponovno odprtje ambulante izpolnjeni v februarju. V vmesnem času pa bo za zdravstveno varstvo pacientov, katerih izbrana osebna zdravnica je bila Darja Belec, poskrbljeno v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, in sicer v ambulanti za neopredeljene paciente.

Ambulanta je namenjena pacientom, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika, potrebujejo pa zdravstveno oskrbo, ki ne sodi v nujno obravnavo. 

Urnik delovanja ambulante, ki deluje na Ulici kneza Koclja 11 pa je: 

  • v ponedeljek od 15. do 20. ure,
  • v torek od 7. do 12. ure,
  • v sredo od 6. do 12. ure,
  • v četrtek od 14.30 do 20.30,
  • v petek od 14.30 do 20. 30
  • in v soboto od 7. do 19. uro.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice