Po poročanju Slovenskih novic se bo zaradi javne razžalitve vernice, ki je trdila, da ima razmerje z župnikom, moral škof Peter Štumpf zagovarjati na sodišču.

Spomnimo, v Soboški škofiji in v javnosti je lanska domnevna ljubezenska afera med 68-letno vernico L. T. K. in 38-letnim murskosoboškim župnikom Goranom Kuharjem močno odmevala. Po več zapletih je domnevna zalezovalka župnika na koncu celo ovadila škofa Petra Štumpfa, ker jo je ta javno označil za neprištevno.  

Bačič naj bi vložil kazensko ovadbo, Palatin potrdil

Slovenske novice poročajo, da se sedaj škof Štumpf pripravlja na obisk sodišča, kar naj bi potrdil celo predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin. Slednji naj bi za Slovenske novice povedal, da se bo kmalu začel kazenski postopek zoper murskosoboškega škofa Petra Štumpfa.

»V zadevi je vložena zasebna tožba zaradi storitve kaznivega dejanja razžalitve po drugem v zvezi s prvim odstavkom 158. člena Kazenskega zakonika - 1. V zadevi je vložen ugovor in je kazenski postopek v fazi odločanju o ugovoru. Po odločitvi o ugovoru bo razpisan predobravnavni narok ali pa narok za glavno obravnavo. Zadeva je dodeljena sodniku Stanislavu Jugu,« je za Slovenske novice povedal Palatin.

Kot smo že poročali, naj bi pred tem imela domnevno razžaljena vernica težave pri iskanju ustreznega odvetnika, ki bi jo zastopal na sodišču, ampak naj bi v to vendarle prepričala znanega soboškega odvetnika Dejana Bačiča, ki je tudi v njenem imenu vložil kazensko ovadbo zoper škofa Štumpfa. 

Štumpf: So nadlegovalci normalni ljudje?

Na pisanje Slovenskih novic se je na družbenem omrežju odzval tudi že škof Štumpf, ki je tako zapisal:

»Novinar pri Slovenskih novicah mi grozi z zaporom, ker sem pri obrambi duhovnika njegovo zalezovalko grdo užalil. Nadlegovani, pazite torej, da ne boste slučajno užalili vaših nadlegovalcev. Po zakonih naše države so to zelo normalni ljudje, in pri tem lahko počnejo, kar hočejo.«

Njegov celoten zapis si lahko preberete v nadaljevanju.

Zgodba okoli domnevne ljubezenske afere, ki je še dodatno segrevala že tako vroče dni lanskega poletja, tako še zdaleč ni čisto zaključena.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice