Bodo razočarali sprehajalci po Mestnem parku Maribor le dobili prijetnejši pogled na okolico Treh ribnikov?

Lani poleti smo poročali o zlomljenih klopeh, dračju, neobrezanem grmovju in zaraščeni okolici, ki v Mestnem parku Maribor obdaja tretji ribnik, in se zato tudi obrnili na javno podjetje Snaga, ki naj bi bilo zadolženo za urejanje tamkajšnje okolice.

A pri Snagi so zagotovili, da površina, ki jo vzdržujejo iz naslova koncesijske pogodbe, obsega le površino prvega ribnika z vodometom, drugega z otokom in zelene površine, ki se nadaljujejo do naselja Ribniško selo. Te, ki se nahajajo na zahodnem delu ceste Za tremi Ribniki, naj bi redno kosili, v skladu z letnim programom pa tudi obrezovali tamkajšnje rastline, medtem ko vzhodna stran ceste ni bila več v dometu njihovega vzdrževanja. 

Se obetajo spremembe?

Ponovno je napočila pomlad, a pogled sprehajalcev na neurejeno okolico je ostal enak. Nanjo je v začetku maja na spletni platformi Izboljšajmo Maribor opozoril eden izmed občanov, saj se mu tretji ribnik ne zdi »ravno primerno ogledalo za turistične obiske in domačine«, ko pa bi se »z akcijo očiščenja in obnove klopi in poti dalo ustvariti zelo prijetno okolje«. 

Na to mu je pred petimi dnevi odgovorila Mestna občina Maribor, ki je pojasnila, da je zemljišče v last prejela šele konec preteklega leta in ga predala v upravljanje pristojnemu vzdrževalcu parka, torej Snagi d.o.o.

»Snaga je po prevzemu nabrežje ribnika že uredila, v kratkem pa se bodo uredile še poti in popravila dotrajana urbana oprema.«

FOTO: Izboljšajmo Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice