Mnogi so se nadejali zimske idile, a snega le ne bo.

Meteorologi že nekaj časa namigujejo, da ob praznikih pretirano zimskega vremena ne gre pričakovati. A ker se je težko sprijazniti z božičem brez snega, so se mnogi vendarle oklepali upanja. 

Kdo bo navsezadnje verjel dolgoročnim napovedim, več tednov vnaprej? No, od božiča nas zdaj ločita le še dva dni in prognoze bi morale vsaj približno držati. Kaj se nam torej obeta?

Vsekakor ne sneg. Kot napoveduje Arso, se bo namreč jutri popoldne začelo jasniti. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, najvišje dnevne od 4 do 8 stopinje Celzija. V torek se bomo zbudili v delno jasen božični dan z občasno povečano oblačnostjo. Torej o snežinkah ne duha ne sluha.

Tudi vremenarski portal AccuWeather za Maribor 25. decembra napoveduje obdobja oblačnosti in sončnega vremena s temperaturami med -4 in 4 stopinjami Celzija. Božični večer bo nekoliko bolj mrzel, obstaja pa tudi možnost dežne kaplje.

Vir: AccuWeather

Danes bo sicer nekaj sončnega vremena, občasno pa tudi povečana oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10 stopinj Celzija. 

Počasi se bomo torej morali pomiriti, da snega te dni ne bo. No, še vedno pa lahko dopustimo možnost božičnega čudeža ...

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice